Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Fizet, aki nem szavaz

2002.06.26. 13:15
A frakcióvezetés által korábban beígért szigor uralkodik az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában. Annak, aki például nem nyom gombot szavazáskor, ötvenezer forintja bánja a mulasztást.
Bevált az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának hatékony működését biztosító szabályrendszer - nyilatkozta az Indexnek Varju László frakcióvezető-helyettes.

Nincs pardon

A politikus tájékoztatása szerint igazolatlan hiányzás még nem volt, az azonban már többször is megtörtént, hogy valaki valamilyen okból hiányzott a szavazásokról. Volt olyan honatya, aki a reggeli közlekedési dugó miatt nem érkezett meg időben a plenáris ülésre és ezért nem szavazott. Ez azonban nem jelentett felmentést a következmények alól. Az illetőnek ötvenezer forintot kellett befizetnie büntetésként a frakció kasszájába. Az összeg ráadásul nettó értendő, annak tehát, aki nem akarja teljes képviselői tiszteletdíját a képviselőcsoportjánál hagyni, érdemes résen lennie.

Büntetésből jótékonyság

Eddig több mint egy tucatnyi alkalommal volt kénytelen a zsebébe nyúlnia valamelyik szocialista képviselőnek. A fegyelemre azonban Varju László szerint mindenképpen szükség van, hiszen több alkalommal is tapasztalták, hogy az ellenzék figyeli: biztosítják-e a parlament határozatképességét. A frakcióvezető-helyettes tájékoztatása szerint a büntetés-pénzeket év végéig gyűjtik, ezután pedig közösen határoznak arról, hogy milyen jótékonysági célra fordítsák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!