Ulrik
16 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

A rendőrségnek van tanúja Lengyel Zoltán ügyében

2007.07.11. 22:57
Van tanú, aki látott részleteket a Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel szembeni rendőri intézkedésből, mondta a budapesti rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban szerda este.

Tóth Gábor, a BRFK vezetője szerint Lengyel Zoltán képviselő, akit egy vasárnap éjszakai igazoltatást követően állítottak elő az I. kerületi rendőrségen, nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, a képviselő az egyik intézkedő rendőrt meg is ütötte.

Ezért volt szükség előállítására, "amit egyébként külső személy is látott", fogalmazott a főkapitány, és hozzátette: van "további tanú", egy civil, aki "látott ebből az eseménysorból részleteket".

A főkapitány közölte, mindez egyértelművé teszi számára, hogy mi történt, és nincs oka arra, hogy kételkedjen munkatársai jelentésében, ami szerinte életszerű.

A rendőrök korábban közölték, Lengyel Zoltán egy fürdőnadrágban, iratok nélkül vezetett, és sértegette őket az igazoltatás közben. A rendőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást, de a képviselő is, aki nem mondott le mentelmi jogáról, feljelentést tett.

A rendőrfőkapitány arra a felvetésre, hogy a hétvégi meleg büszkeség napi felvonulást követően a rendőrség miért utasította vissza az éjszaka folyamán érkező segélykéréseket azt válaszolta, egy olyan segélykérés volt, aminek alapján az ügyeletes nem küldött haladéktalanul a helyszínre járőrt.

Vele szemben soron kívül fegyelmi eljárást rendeltem el, közölte a főkapitány. Az esetnek személyi konzekvenciái lesznek.