Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Pártmunkásnőkre gerjednek a politikusok

2007.08.03. 11:39
Megbotránkoztató vagy sem, gyakorta esik meg a hazájuk jövője iránt elkötelezett politikusokkal – ahogy Jakab Istvánnal is –, hogy munkakörnyezetükben találnak maguknak (új) feleséget. A minisztériumok is melegágyai az efféle tevékenységnek, hogy a családias hangulatú frakcióirodákról ne is beszéljünk.
Tibor magában, Péter és Katalin Gödöllőn 2004-ben

Medgyessy Péter a rendszerváltás idején alapított új családot Csaplár Katalinnal, aki titkárnői szerepkörben dolgozott közös munkahelyükön, a Pénzügyminisztériumban. A 2002-ben first ladyvé előlépő asszony végül az egyik legbefolyásosabb kormányzati tényező lett két évre.

Végighevülték a 90-es éveket

A főpolgármester, Demszky Gábor 1991-ben, amikor Frank Zappa Budapestre jött, a pletykák szerint összeszűrte a levet tolmácsával, Révai Verával. A régi szép emlékeket Demszky honlapja is őrzi, a főpolgármester egyébként talán csúcstartó: négyszer házasodott. Már első házassága is munkakapcsolatként indult, Hodosán Rózával együtt szerkesztették a Hírmondó szamizdatot.

Az Orbán-kormány sportminiszterének, Deutsch-Für Tamásnak (leánykori nevén Deutsch T.) 2000-ben született házasságon kívüli gyermeke egykori titkárságvezetőjétől, az országimázsos programszervező Urr Anitától. Azóta másodszor is megházasodott, a miniszterlány Für Ágnest vette el.

Frank, Vera és Róza, Gábor kapcsolatai (Forrás: MKOGY, Demszky.hu)

Draskovics Tibor szinte minden nagy visszatérésekor új barátnővel mutatkozik. Medgyessy valamikori pénzügyminisztere tárca nélküli miniszterként már nem az egykori belügyi szóvivő, Salgó Adrienne, hanem egy 26 éves lány oldalán feszíthet, aki nem mellesleg az ex-Fib-elnök, Komássy Ákos húga.

2005-ben pattant ki a Mucuska-botrány, aminek főhőse Szatmári Ildikó volt. A kémkedéssel meggyanúsított "Sz. I." különféle lehallgatási jegyzőkönyvek szerint intim kapcsolatot ápolt Magyar Bálint oktatási miniszterrel, aki megörvendeztette a nyilvánosságot a Mucuska névvel. Szatmári a Határon Túli magyarok hivatalának volt elnökeként keveredett munkakapcsolatba a miniszterrel.

Medgyessy és Deutsch Tamás ugyan még felháborodott (igaz előbbi később már humorosnak találta), amikor a lapok kiteregettek liezonját, a nála is fiatalabb korosztály már felismerte, hogy magánéletük kitálalásával ők is bekerülhetnek a celebritások közé. Rogán Antal a Blikkben mutatta be ország-világnak Cecíliát, akivel - hol máshol - a kampánystábban találkozott.

Antal és Cecília, illetve Tamás és Ágnes a Blikkben

A Szentkirály utcai fészek

A "rosszabbul élünk" kampány vezetője az elvesztett választások után jól jött ki a pártszintű szomorkodásból. Rogán egy vidéki kampánystábban bukkant rá új szerelmére, Ceilíára, de már korábbi barátnőjével is a Fidesz frakcióirodájában jött össze.

Már maguk is hevítik

A Fidesz olyan lehet, mint egy nagy család, hiszen Navracsics Tibor is a bukta után kárpótolta magát magánéleti sikerekkel. 2006 nyarán a Pasaréti téri templomban kötött házasságot Prevoz Anikóval, aki szintén a pártnak dolgozott.

A frakcióvezető felesége sokáig Schmitt Pál alelnök közvetlen munkatársa volt. Navracsicsnak, miután Áder János bemondta az unalmast, éppen az esküvő után kellett beugrania a frakcióvezetői szerepbe, és nászút helyett a fideszes képviselőkkel tölthette az első heteket.

Fideszen belüli kapcsolatra alapozott Orbán Viktor egyik állandó tanácsadója is. A "rosszabbul élünk" kampány motorja és legfőbb irányítója a párt Szentkirály utcai csapatának egyik sajtósával jött össze, aztán Rogánékat megelőzve házasság lett belőle. A Szentkirályi utcai, már elhagyott központban rajtuk kívül még számos férfiú találta meg az igazit, volt aki, tényleg, volt aki megszívta, de ezzel a fideszes vonallal most nem untatnánk senkit.

Futó munkakapcsolatnak, majd azthiszemszerelemnek tűnt, ám végül komolyra fordult Kóka János SZDSZ-elnök, eltűnőben lévő gazdasági miniszter és Szandrocha Kamilla afférja. A szépséges Kamilla épp a pártelnökváltás előtt lépett a nyilvánosság elé mint az akkoriban érzelmesebb arcokat próbálgató kezdő politikus János új szerelme.

János és Kamilla a Gerlóczy kávézó teraszán (Fotó: Földes András/Index)

A tehetséges és többször jutalmazott beruházási főosztályvezetőnek nemsokára munkahelyet is kellett váltania, de nem került messze: a gazdasági minisztérium alá tartozó ITDH Kht.-ban élénkíti a gazdaságot.

A munkahely a szerelem melegágya

Az már csak hónapokkal később derült ki, hogy Kamilla sokkal többet tett Kókáért és Kókával, mint hittük, hiszen például a Hankook magyarországi gumigyárprojektjének létrehozásában is aktívan részt vett, de ki tudja például, hogy hány közös fotó készült Kamilláról és Jánosról Szöulban, vagy hány másik közös üzleti út terelte egy ösvényre a fiatalokat.

És még minden bizonnyal lehetne sorolni, láthattuk, hogy egy minisztériumon vagy egy frakción belül, de olykor frakciók között is felhevülnek a munkakapcsolatok. Nem is merünk belegondolni, mi lesz, ha megépül kormánynegyed, és minden kormányzati intézmény ezernyi munkakapcsolata egyetlen hatalmas teret fog erotizálni.