Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Orbán: Előre hozott választást kell kiharcolni

2007.10.30. 21:53
Annak az alkotmányos eszközeit érdemes keresni, hogy az emberek minél hamarabb kiharcolhassanak egy előrehozott választást, jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden, az Infó rádiónak adott interjújában.

"Az embereket becsapták, a demokrácia értékeit elsilányították, korrupcióban úszik az ország, a kormány képtelen arra, hogy a változtatásra érett területeteken értelmes reformokat valósítson meg, a szociális válság lassan eléri az elviselhetetlen határt, a következő költségvetés az ideinél rosszabb évet vetít előre. Mire várunk még?" - tette fel a kérdést a pártelnök.

"Azt gondolom, hogy annak az alkotmányos eszközeit és módjait érdemes keresni, hogy az emberek minél hamarabb kiharcolhassanak a maguk számára egy előrehozott választást" - jelentette ki.

Orbán azt mondta, a kormánybuktatásnál is több hatást tulajdonít egy sikeres népszavazásnak.

"Egy megrendítő hatású végeredményt is beleláthatunk ma még az esélyekbe" - mondta Orbán Viktor, aki szerint a népszavazással olyan elementáris erejű összefogás jöhet létre, ami korábban nem volt, és ezért ismeretlen hatású jelenség Magyarországon.

Nyitva áll annak a lehetősége, hogy a "kormányzó urak és hölgyek" egy olyan mértékű, szélességű és szervezettségű népakarattal találják magukat szemben, amire még nem volt példa, így ennek a hatását felmérni még lehetetlen.

Orbán Viktor elmondta, abban bízik, hogy a parlament még a téli ülésszak vége előtt, decemberben döntést hoz a Fidesz vizitdíjról, kórházi napidíjról és tandíjról szóló népszavazásairól, a köztársasági elnök pedig még ebben az évben vagy jövő év elején kitűzi az időpontot, amire a kora tavasz tűnik a legésszerűbbnek.

A pártelnök a nagykoalícióra vonatkozó kérdésre azt mondta: "Semmifajta közösködés a mostani kormánykoalícióval semmilyen szinten nem vállalható". (...) Az ország tönkretételében oda jutott a kormány, ami túl van minden bocsánatos bűn határán".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?