Rövid kampányra készül a Fidesz

2010.01.09. 10:14 Módosítva: 2010.01.09. 11:35

Rövid, intenzív, nagyobb dobások nélküli kampányra készül a Fidesz, melynek az lenne lényege, hogy ne menjenek bele semmibe, ami kockázatos lehet, írja a Népszabadság. A hivatalos kampányt március 15-én indítják, bár már tavaly is futottak két kört: óriásplakátokon mondtak nemet a szocialista kormányra, illetve telefonon jelezték, nem értenek egyet a költségvetéssel.

A lap szerint a Fidesz lemásolja az Obama-kampány üzenetét, ami a változásról és a reményről szólt, valamint alkalmazza egyes technikáit is. Így például levélben szólítja fel híveit, hogy adományokkal támogassák a pártot, nagy számban toboroz aktivistákat, és személyes kapcsolatot próbál kialakítani a választókkal. Várhatóan a korábbiakhoz képest erősebb lesz a kampányban az online jelenlétük is.

A Fidesz országos listáját viszonylag későn, február végén, március elején hozzák nyilvánosságra, addig tesztelik, hogy a jelöltek hogy teljesítenek a kampányban. A választások előtti utolsó időszakban Orbán Viktor országjárásra indul. A céljuk az, hogy 3 millió szavazatot szerezzenek.