Zuschlagot 15 millióra büntette az APEH

2010.01.20. 11:52 Módosítva: 2010.01.20. 12:05
Az adóhatóság vizsgálata szerint Zuschlag János 2004-ben és 2005-ben 30,5 milliót elmulasztott befizetni. A volt szocialista politikus tagad.

Zuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság, közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.

"Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni, megállapítása az APEH egyoldalú közlése, melyre letartóztatásom miatt nem tudtam érdemben reagálni" - mondta Zuschlag János, a per elsőrendű vádlottja.

Két év alatt halmozta fel az adótartozást

A vagyonosodási vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte 2008-ban az ügy nyomozati szakaszában. A vizsgálat megállapítása szerint Zuschlag János 2004-re és a 2005-re 30,5 millió forint adót nem fizetett meg.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjedt Zuschlag teljes vagyoni helyzetére, személygépkocsijaira, ingatlanjaira, felmérték bevételeit és kiszámították vélelmezett kiadásait is.

A bizonyítási eljárást iratismertetéssel folytatta a bíróság. A felolvasott iratokra reagálhattak a vádlottak.

Fodor Endre tanácsvezető bíró tervei szerint január 28-án, csütörtökön lesz Zuschlag Jánosnak lehetősége arra, hogy kérésének megfelelően hosszabb vallomást tehessen. A per harmadrendű vádlottja Katus Ferenc is szeretne még hosszabb vallomást tenni. A bizonyítási eljárást február közepéig szeretné befejezni a bíróság.

A tervek szerint Német Zsolt ügyész február 15-én mondja el perbeszédét.