új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • cikkünk a témában:

    Mostantól majdnem az egész ország a Fideszé

    Az összes megyei közgyűlésben és Szegeden kívül az összes megyei jogú város testületében fideszes többség lesz, Budapesten is. A nagyvárosok közül az MSZP-nek Szeged és négy budapesti kerület maradt. A Jobbik megszerezte Tiszavasvárit, és számos törpe frakciója alakulhat városi testületekben. Az LMP csak Budapesten szerzett komolyabb támogatást, de tavaszhoz képest ott is rontott.

  • A világítótorony még nem érkezett meg, egyelőre nem látjuk őt a helyén a parlamenti ülésteremben, pedig aki akart, az már bement. Látjuk ellenben kampányfőnökét, Ujhelyi Istvánt, aki első ránézésre kissé másnaposnak tűnik. Az vesse rá az első követ, aki kevésbé ünnepelne meg egy ekkora sikert.

  • cikkünk a témában:

    Szili Katalin kilépett az MSZP-frakcióból

    Szakított az MSZP-vel, de a mandátumát nem adja vissza Szili Katalin, aki szerint új pártra van szükség a baloldalon. A baranyai szervezet ezt másként látja: arra kérik a politikust, mondjon le a parlamenti helyéről is.

  • A szeptember 27-én elhunyt Kertész István 1994-2002 között az MSZP képviselője, 1998-2002 között a parlament számvevőszéki bizottságának elnöke volt.

  • Hadd köszöntsük nyájas olvasóinkat egyből a dolgok közepébe vágva, úgy is mondhatnánk, in medias res: a nap embere ma természetesen nem lehet más, mint Botka László, aki szinte egyedül emelkedik ki vörös világítótoronyként a narancsszín tengerből. De hiszen önök ezt tudják: a megyei jogú városok közül egyedül Szegeden lesz a következő ciklusban is polgármestere az MSZP-nek.

  • Parlamenti előzetesünkben azt tippeltük, hogy a napirend előtti felszólalások remek alkalmat teremtenek majd a pártoknak arra, hogy megmagyarázzák, miért is nyertek az önkormányzati választásokon. Tévedtünk. A választási eredményekkel csak az egyetlen tényleges győztes, a Fidesz-KDNP két vezérszónoka, Kósa Lajos és Harrach Péter foglalkozik majd. A három ellenzéki párt ehelyett azzal foglalkozik, hogy most, a választások végével végre elkezdődhet az igazi kormányzás. "A mézesheteknek vége, kezdődjön végre a kormányzás!" - üzeni Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője. "Kampány vége. Kormányzás kezdete" - felesel vele végletekig lecsupaszított nyelvi eszközökkel a szocialista Mesterházy Attila. Az LMP már a kormányzás új irányát is sejti, Scheiring Gábor a "180 fokos fordulat" címet adta felszólalásának.

    01
    Fotó: Barakonyi Szabolcs

     

    A napirend után a jobbikos Novák Előd a magyar szélsőjobbnak oly kedves rongyos gárdára emlékezik majd, felszólalását pár párttársa horkolhatja végig az éjjel.

  • cikkünk a témában:

    Választás után cirkusz lesz a parlament

    Laza tempóban kezdi újra őszi ülésszakát a parlament. Hétfőn főleg a cirkusz dominál majd, az interpellációk igazi csemegéket rejtenek. Dönteni a magyar katonák külföldi küldetéseiről fognak, a törvényalkotási roham a jövő héten kap új lendületet.