2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Élje át újra a taxisblokádot!

Éppen taxiban ült, amikor éppen 20 évvel ezelőtt a sofőr csatlakozott a tiltakozókhoz? Két blokád közé szorulva, az autójában töltötte az éjszakát? Szidta a kormányt? Szidta a taxisokat? Új albérletbe költözött? Elindult külföldre? Vizet, netán pálinkát vitt a demonstrálóknak? Hogyan élte meg a taxik közé zárt napokat? Írja meg, és mi megírjuk!

Ott volt, ön is látta?
  • Talált taxisblokádos képet az asztalfiókban, a papa fotóalbumában? Küldje el és megosztjuk a többi olvasóval!
Fontosabb részletek
  • Több hetes tagadás után 1990. október 25-én az ipari minisztérium szóvivője átlagosan 65 százalékos üzemanyagár-emelést jelent be.
  • Több száz taxis gyűlik össze a Felvonulási téren, majd átmennek a Kossuth térre.
  • A taxisok a parlament lépcsőjén tárgyalnak a közlekedési miniszterrel, sikertelenül.
  • A feldühödött taxisok elkezdik elfoglalni a budapesti hidakat.
  • Vidéki taxisok is csatlakoznak a közlekedési blokádhoz.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bár továbbra sem sikerült megállapodni a kormánynak és a fuvarozók képviselőinek, az előzetes bejelentés ellenére nem kezdik meg pénteken 12 órakor a hidak megtisztítását - mondotta Horváth Balázs belügyminiszter.

    A tárgyalások továbbra is folynak a kormány és a magánfuvarozók között. Horváth Balázs kijelentette: ,,Nagyon remélem, hogy a megbeszélések eredményeként sikerül megállapodni a taxisokkal és felszabadítani a hidakat, közutakat, helyreállítani a rendet. Ezért a kormány hajlandó hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülni.

    A taxisok nevében tárgyaló Horváth Pál és Barcsai Jenő arról számoltak be az MTI munkatársának: továbbra is azt szeretnék, hogy a kormány a hétfői megbeszélésig függessze fel a jelenlegi benzinárakat. Ebben az esetben vállalják, hogy 3 óra alatt helyreállítják a normális forgalmi rendet az országban. A kormány azonban erről hallani sem akar, így a taxisok nem vállalják a felelősséget a következményekért. (MTI)

  • A körülmények rendkívüliek, az Országgyűlés programja azonban az alkotmányos menetrendnek megfelelően alakul, azaz az október 29-30-ra tervezett ülést megtartják - mondta Szabad György, az Országgyűlés elnöke szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.

    A kialakult helyzetet értékelve elmondta, hogy bízik benne, a kormány megtalálja azokat a lépéseket, amelyekkel a Budapesten és az országban kialakult helyzetet képes feloldalni.

    Azok, akik úgy gondolták, hogy ezeknek a kérdéseknek a megoldását az utcán kell keresniük, fel fogják ismerni minden politikai kérdés rendezésére ma Magyarországon alkotmányos lehetőségek vannak. Hangsúlyozta: egy alkotmányos országban csak törvényes úton, az alkotmányos eszközök igénybe vételével lehet megoldásokat találni, és kifejezte reményét, hogy megtalálják az alkotmányos normáknak megfelelő megoldásokat. Hangoztatta, hogy a parlament a maga eszközeivel az ilyen megoldásokban mindig partner. (MTI)

  • Egyórás késéssel kezdődött meg pénteken délelőtt Budapesten a Bányaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének 25. (rendkívüli) kongresszusa, amely többek között az alapszabály módosításáról és sztrájkügyekben hivatott dönteni. A kongresszus ugyan határozatképes, de a közlekedési nehézségek miatt többen nem érkeztek meg, így például a veszprémi szénbányákból, és a zalai olajbányászok küldöttei.

    A kongresszus résztvevőit Schalkhammer Antal főtitkár köszöntötte, majd elöljáróban mindjárt reagált a délelőtti eseményekre, és felolvasta azt a táviratot, amelyet a taxis dolgozók szakszervezetéhez kívánnak eljutattni. Eszerint a bányaipari dolgozók kongresszusa teljes mértékig megérti a taxisok jogos felháborodását az üzemanyagárak drasztikus felemelése miatt. A taxisok tiltakozó akciójával szolidaritást vállalnak, és támogatják azt a követelést, hogy a kormány vonja vissza ezt, a lakosság teljes körét súlyosan érintő intézkedést. (MTI)

  • A Ferihegyi repülőtereket a fővárosból közúton nem lehet megközelíteni. Bujtor László, a Malév ügyeletes diszpécsere az MTI kérdésére elmondta, hogy a Nyugati pályaudvaról vasúton Vecsésig kell utazni, s onnan buszokkal lehet elérni az I-es és II-es terminált. A közlekedési káosz miatt péntek délelőtt sokan lekésték a járatokat, noha azok többsége ugyancsak késve szállt fel. Amennyire csak lehetséges, eltérnek a menetrendtől, de a repülőgépeknek a külföldi csatlakozó járatokat el kell érniök, ez tehát határt szab a menetrendtől való eltérésnek.

    A Ferihegyre érkező utasok szintén Vecsésen keresztül juthatnak el a fővárosba, bár - egy meg nem erősített péntek déli hír szerint - már ez a kerülőút is bizonytalan.

    A Malévnél még nem tudják, hogy a délutáni műszak miként tudja felvenni a munkát. (MTI)

  • Budapesten nemcsak metróval, hanem Pünkösdfürdőnél és Káposztásmegyernél hajóval is át lehet kelni a Dunán, másutt azonban nem, mert alacsony a vizállás. (MTI)

  • A Keleti pályaudvaron általános sztrájkra felszólító röplapokat osztogatnak: „Aki eddig evett, éhen halhat, aki olajjall fűt, megfagyhat." (hallótaxi.hu)

  • A szovjet határszakasz kivételével lényegében megbénult a határforgalom - közölte Zubek János, a BM Határőrség szóvivője. Elmondta, hogy Győrnél, Sopronnál, Kópházánál óránként csak néhány percre nyitják meg a forgalmat a taxisok és a magánfuvarozók. Több határállomás pedig teljesen megközelíthetetlen. Nem kis gondot jelent, hogy eközben özönlenek az országba az osztrák vendégek, miután odaát munkaszüneti nap van.

    A román határszakaszt Szeged kikerülésével még meg lehet közelíteni. Jugoszláviába a letenyei, a drávaszabolcsi és a bajánsenyei határállomáson keresztül péntek délelőtt még el lehetett jutni. Csehszlovákiába pedig Miskolc kikerülésével lehet utazni. (MTI)

  • A nagybátyámnak a X. kerületben van földje, ahol akkoriban lovakat is tartott. A blokád második napján már a saját szemével szerette volna látni, hogy mi történik, meg azt tervezte hogy ha nem javul a helyezet, akkor eljön hozzánk valahogy a Havanna lakótelepre és hoz nekünk kenyeret, mert hogy ugye mit lehet tudni.

    taxisblokad07

    Végül úgy döntött, hogy főpróbaként belovagol az Örs vezér térre. Ez sikerült is. Azt mesélte, hogy az emberek nem kicsit csodálkoztak. Amúgy a pestlőrinci túrára végül nem került sor és kenyerünk is volt bőven végig.

  • A Jobbik Budaházy György-könyveket osztogatna hogy javuljon a hátrányos helyzetű magyar egyéni vállalkozók hídfoglalási technikája. Az LMP ördögbotokkal felszerelt Birkenstock Gárdája megrohamozna a környezetkárosító benzin árának emelése ellen tiltakozó mikrotőkéseket.

  • Az Érdekegyeztető Tanács jószolgálati bizottsága ülésének megkezdése előtt Bálint Attila, az MSZOSZ szóvivője elmondta: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének véleménye szerint a jelenlegi válsághelyzet elkerülhető lett volna. Sokadszor bizonyosodott be az a tény, hogy kiszámíthatatlan következményekkel jár, ha fontos kérdésekben sem az érdekelteket, sem az érdekképviseleti szervezeteket nem kérdezik meg. Az MSZOSZ véleménye szerint a jelenleg kialakult válságot a tárgyalóasztalnál kell rendezni mielőbb mivel a demonstráció által okozott kár jóval nagyobb lehet, mint az általa elért haszon. (MTI)

  • A déli órákban fokozódott a feszültség Budapesten. Az Árpád híd pesti hídfőjénél több ezres tömeg gyűlt össze, s rendőrellenes megnyilvánulások voltak tapasztalhatók. A belügyminiszter utasította a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy vonja vissza rendőröket az Árpád hídtól.

  • Bombariadó miatt kiürítették az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium épületét pénteken, a délelőtti órákban.

    Kardos Antalné szóvivó az üggyel kapcsolatban elzárkózott az információadástól, arra hivatkozva, hogy a kérdéses időpontban nem tartózkodott az épületben. Csupán annyit közölt: értesülése szerint a bombariadó 10 óra körül volt, s fél 1-kor már ismét dolgoztak a minisztériumban. A dolgozókat hazaküldték, a vezetők maradtak. Azonban az elküldött munkatársak egy része is lassan újra munkába áll.

    A miniszteri titkárság egy munkatársa elmondta: reggel fél 9-kor kapták a hírt, hogy gyújtószerkezet van az épületben. A minisztériumot 10 órára kiürítették, azonban a tűzszerészek nem találtak semmit, a bombariadó hamisnak bizonyult. Arról, hogy kitől, vagy kiktől érkezett a bombariadó híre, egyelőre senki nem tud semmit. (MTI)

  • Néhány magántaxi gépkocsi vezetője megkísérelte járművével elzárni a BRFK Közbiztonsági Parancsnokság Budapest, VIII., Mosonyi utcai épületének kijáratát. A BRFK vezetője intézkedett az itteni útakadály megszüntetésére. (MTI)

  • "Én 13 voltam, anyu a suli mellett dolgozott, gyalog mentünk haza együtt. Több mint 5 km volt, de amennyire fáztam tőle tinédzserként, annyira jót dumáltunk."

    Székesfehérvár, gyerek dömperezik a Móri út bevezető részénél. (Fotó: Kabáczy Szilárd)
    Székesfehérvár, gyerek dömperezik a Móri út bevezető részénél. (Fotó: Kabáczy Szilárd)
  • Pécsen voltam katona, pénteken hajnalban a 43-as hajnali busszal  félálomban döcögtünk az "áper" laktanya felé, de a Budai Vámnál  arra ébredtünk, hogy a busz nem megy tovább. mert taxisok zárják el az utat. Mit volt mit tenni, beballagtunk szeretett ideiglenes otthonunkba. A következő sokk akkor ért, amikor bejelentették a laktanyában, hogy a hétvégi "eltáv"-ot felejtsük el.

    Szép forgalomirányító jelmezbe öltöztettek és csoportos kiképzést kaptunk forgalomirányításból. Emlékeim szerint nem fajult tovább az ügy, így a baranyai autós társadalom megúszta a riadtszemű újoncok közlekedésirányítói vesszőfutását. Számomra úgy tűnik, mégis emlékezetes maradt az a pár nap. Jut eszembe: nem lehetne mégegyszer 20 évesnek lenni? Bennmaradok egy hétvégére a laktanyába, ha kell.

  • Az Ipartestületek Országos Szövetsége arra hívja fel a taxisokat, hogy fejezzék be a demonstrációt arra az időszakra, amíg folynak a kormánnyal a tárgyalások - mondotta Kassai Róbert, az IPOSZ alelnöke, szóvivő a Magyar Távirati Irodának.

    Az IPOSZ sem ért egyet az üzemanyagárak ilyen drasztikus mértékü emelésével, sérelmezi az áremelés bejelentési módját, valamint azt, hogy az egész intézkedés közgazdaságilag megalapozatlan.

    A taxisok megmozdulását nem tekintik sztrájknak, tüntetésnek, csupán a forgalom lassítására irányul, így nem vonatkozik rá az a jogszabályi előírás, hogy 72 órával előbb be kell jelenteni. Az IPOSZ szerint elkerülhető lett volna a demonstráció, ha a kormány veszi a fáradtságot és leül az érdekvédelmi szervezetekkel tárgyalni, egyezteti elképzelését. Az IPOSZ szóvivője úgy értékeli a jelenlegi kormányintézkedést, hogy ennek hatására a vezetés elvesztette a vállalkozók bizalmát. (MTI)

  • Tele voltak az emberek feszültséggel, nekem tehát a nyu­galmat kellett erősítenem. Persze, nem tagadom, néha keményen szóltam... de nem fenyegetőleg. Én se voltam oké, hisz csütörtök reggel hattól vasárnap éjfé­lig nem voltam otthon, s ez idő alatt két részletben alig hat órát aludtam. A Mo­sonyi utcai esetnél megüzentem a taxisoknak, hogy rögtön vigyék el onnan a kocsijukat, a rendőrség blokkolását nem tűröm! Különben úgy szétrúgom őket, mint tyúk a töreket! Megértették. (Barna Sándor, egykori budapesti rendőrfőkapitány)

  • Holnap is viszonylag kedvező idő lesz, ha tehetik, töltsék idejüket a szabad ég alatt.

    Elsősorban nyugaton és délen gyakran lesz erősen felhős az ég és ott ismétlődő eső is valószinü. Az ország többi részén csak lassan növekszik a felhőzet és még szonbaton is várható napsütés. A délkeletei, déli szél többfelé megerősödik. A hajnali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de keleten még minusz 2 fok körül lesz. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. (MTI)

  • Délelőtt fél tiizenegy óta feszült légkörben várakozik a Tanácsi (önkormányzati) Dolgozók Szakszervezete kongresszusának közel 90 küldötte Kőbányán, hogy megkezdje második kongresszusát. A taxisok országos tiltakozó akciója miatt azonban az ország különböző településeiről reggel óta a küldöttek nagy része nem érkezhetett még meg.

    A tervek szerint ezen a kongresszuson új nevet is választanának a küldöttek, s a már idejét múlt tanácsi dolgozók elnevezés helyett várhatóan a Közigazgatási Alkalmazottak Szakszervezete vagy a Közigazgatási Intézményi Alkalmazottak Szakszervezete elnevezés mellett döntenének.

    A szakszervezet vezetőségének intéző bizottsága kora délután dönt arról, hogy megkezdik-e a szervezet második kongresszusát. (MTI)

  • Veszprém megyében a déli órákra tetőzött a taxisok és teherfuvarozók demonstrációja; ekkorra valamennyi városból kivezető utat elzárták és leállt a helyi autóbusz-forgalom is. A lakosság nemcsak hogy türelemmel vette tudomásul a rendkívüli helyzetet, hanem többen kávét és teát vittek a gépjárművek vezetőinek. Az ellátási gondok már kora délután jelentkeztek. Egy órakor a megyeközpont legtöbb üzletében már nem lehetett kenyeret kapni. (MTI)

  • Pénteken a déli órákban zavarok keletkeztek a nyugati országrész határforgalmában: a győri hátárőrkerületnél a rajkai, a győr-vámosszabadi, valamint a komáromi átkelő belépő forgalmát állították le, mert nem tudják szavatolni a továbbjutást. A hegyeshalmi átkelő működik, forgalma azonban csekély. Az Ausztriában lévő munkaszüneti nap miatt ugyan sokan szerettek volna átrándulni Magyarországra, többségük azonban letett a szándékáról, s már a határnál visszafordult. (MTI)

  • A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának pénteken délben kiadott állásfoglalása szerint a kialakult helyzet a kormány egyoldalú lépésének következménye. Az FSZDL szerint elfogadhatatlan az, hogy a kormány a benzinár emelésének kérdését nem vitte az Érdekegyeztető Tanács elé és ahelyett, hogy belátná tévedését, meggondolatlan lépésekből presztizskérdést csinál, bűnbakokat keres, fenyegetőzik. Ezenkívül egy kisebbség elszigetelt akciójának próbálja beállítani azt az elkeseredést tükröző demonstrációt, amelyet szemmel láthatólag széles körű társadalmi szolidaritás kísér. (MTI)

  • Kaktusznak Vácra kellett hazajutni bajai iskolájából. A diákok többségét a bátaszéki vasútállomáson összegyűjtötték.

    Kaktusz:

    Baja, Frankel Leó Német Gimnázium péntek ötödik óra előtt szereztünk tudomást a blokádról. Kollégistaként sokan hazakészültünk hétvégére - Budapestre, Halásztelekre, Leányvárra, Vácra. A rendkívüli helyzetre való tekintettel elkértük magunkat az óráról, hátha még a teljes lezárás előtt haza tudunk jutni. A vonat csak Bátaszékig közlekedett, ahol egy IFA sínre hajtva akadályozta a vasúti közlekedést. A távolsági buszok el sem indultak, így helyi buszjárattal indultunk az északi városhatárhoz.

    Nem tudom mit gondoltunk, hogy lesz, mint lesz azután, hogy átvergődtünk egy kombájn és három taxi között, és elindultunk gyalog Pestnek. [...]Egyszer csak egy autó állt meg mellettünk, tele ismerős diákokkal a város másik kollégiumaiból. Egyikük barátja egy földúton kikerülte a blokádot és felvettek. Hogy hányan ültünk abban a Skodában és hogyan fértünk be, fogalmam sincs. Sükösdig vittek, ahol kiszálltunk és Kecskemét felé stoppolni kezdtünk.

    Csakhamar egy kis mikrobusz vett fel minket, amely orvosi eszközöket szállított a bajai kórházba és most üresen ment vissza Budapestre. A vöröskeresztes embléma mindenesetre jó ómennek tetszett, így csatlakoztunk mind a négyen. Néhol meggyőzéssel, másutt igazolvány lobogtatásával, és kisebb kényszerkerülőkkel eljutottunk a M3 autópályára. A sztráda teljesen kihalt volt, talán ha 5 autó jött szembe Pestig. A fővárosba bevezető szakasz már komoly akadály volt, de a sofőr nagyon rutinos volt és kis mellékutcákon egészen a Határ úti csomópontig eljutott. [...] Mások nem voltak ilyen szerencsések. Akik Budapest felé vonattal indultak el, csak a bátaszéki vasútállomásig jutottak. Ott viszont a kollégiumunk igazgatójának kérésére a rendőrség "begyűjtötte őket", nehogy bajuk essék és az éjszakát a helyi őrsön töltötték.

  • Én akkor általános iskolás voltam és éppen aznap mentünk volna a Gellért-hegyre. Mi csak azért voltunk szomorúak, hogy elmarad a kirándulás, nem igazán fogtuk  fel, hogy miről szól az egész.

    Üdv,

    Attila

    3.a osztályos tanuló

  • A komáromi határállomáson a reggeli óráktól 12 óra 15 percig szünetelt a forgalom, miután a hídra vezető utat eltorlaszolták a taxisok. A városi rendőrkapitányság intézkedésére azonban 12,30 órakor korlátozásokkal ugyan, de ismét megnyitották a hidat. Ez azt jelenti, hogy a külföldi gépkocsik elhagyhatják hazánkat Csehszlovákia felé, de a magyar járművek előtt azonban továbbra is zárva van a határátkelő. A dunai hídon egyébként hosszú kocsisorok kigyóznak, csak lépésben tudnak haladni az autók. (MTI)

  • A budapesti rendőrfőkapitány utasítása szerint a rendőrök nem alkalmaznak erőszakot a fővárosban - mondta Gyulay Péter rendőr-százados a Budapesti Rendőr-főkapitányság karhatalmi zászlóaljának parancsnoka.

    Gyulay Péter hangsúlyozta: a fővárosi kerületi rendőrökből ad hoc jelleggel összeállított karhatalmi egység, amely mintegy 300 főből áll, készen áll a törvényes rendőri feladatok végrehajtására. Rendelkeznek a tömegoszlatáshoz szükséges személyi és más technikai eszközökkel, de ezeket csak parancsra alkalmazhatják. Az egység parancsnoka utalt arra, hogy a rendőrök személy szerint nagyon nehéz helyzetben vannak, mert az üzemanyagárak drasztikus emelése magánemberként őket is érinti, ugyanakkor mint rendőrök, kötelesek a közrendet és közbiztonságot a törvényes eszközökkel fenntartani.

    Gyulay Péter elmondta, hogy egységében vannak olyan rendőrök, akik már több mint 24 órája szolgálatot teljesítenek, fáradtak, de tudják, hogy a főváros lakosságának szüksége van rájuk. Kedvezőnek tartják, hogy eddig még nem találkoztak komolyabb rendőrellenes megnyilvánulásokkal. Bíznak abban, hogy a válságos helyzet erőszakmentesen rendeződik. (MTI)

  • "Én begyalogoltam a budaörsi koleszból az egyetemre, tök jó volt a
    felszab. téri közúti aluljárórendszert belülről gyalog bejárni. A
    koleszban a ttk-s különítmény (Bolyai Klub) teát meg paplacsintát
    hordott a taxisoknak. Közben az alkotmányjog szemináriumon, amit egy MDF-es ügyvéd tartott, az hangzott el, hogy az amerikai (USA) hadsereg által kifejlesztett stratégia szerint blokádoltak a taxisok, a tervet a zsidók juttatták el a Szadesznak.

    Ja és akkor volt a Szakács, a tolvaj a feleség és a szeretője premierje..."

  • Dolgozni muszáj volt, és azért leleményesek voltunk mi is. Túl azon, hogy a taxisokkal értettünk egyet, azért megtaláltuk a módját a ""becsapásukra"", vagy tudtak róla csak hagytak kiskaput? Sosem derül ki talán. Csepeli kihelyezett telephely, a központ Ferencváros, ezt az utat kellett bejárnunk, naponta többször is.

    Persze a szokásos úton nem: Gubacsi híd lezárva, Kwassay híd lezárva. Aztán jött egy telefon, az épülő M0 soroksári hídján át a Szigetszentmiklósi lehajtónál be csepelre szabad az út, és szabad is maradt csütörtök és péntek biztosan. Az M0 nagyduna hídnál már volt blokád. Ha jól rémlik az M5 bevezető is blokád alatt volt, és valahogy kerülővel kerültünk ki az M0-ra, valószínűleg Soroksárnál, de ez nem biztos. Állt az egész város, mi meg naponta többször is megtettük a Ferencváros-Csepel utat – igaz kis kerülővel:)

    Minden taxis és fuvarozó tüntető becsületére legyen mondva, a mentőt, tűzoltót azonnal átengedték, a szervezettségük is elismerésre méltó volt, ha egy civil nagyon nyafogott akkor azt is átengedték, ezt láttam, az elszántságuk is becsülendő, de remélem húsz év távlatából nem neheztelnek jópárunkra, amiért megtaláltuk a kiskaput.

  • A budapesti élelmiszerellátásról Böjti Zoltán, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszeripari főosztályának vezetője elmondotta: a fővárosban elegendő élelmiszerkészletek vannak a raktárakban és a gyárak, feldolgozók is folyamatosan termelnek. Az üzletekbe azonban mindaddig nem juthatnak ki az utánpótlást szállító járművek, amíg az utak nem szabadulnak föl. A Budapesti Húsnagykereskedelmi Közös Vállalat raktáraiból - amelyek szintén elegendő készlettel rendelkeznek -, késedelem nélkül indítják majd a szállítmányukat a kereskedelmi hálózatba. A Budapesti Baromfinagykereskedelmi Vállalat - ugyanúgy mint a húsnagykereskedelem - szombaton is elküldi a baromfiárut az üzletekbe. Amennyiben szükséges, vasárnap is pótolják a kiesett mennyiséget.

    Vidéken az ipari üzemek nyersanyagokkal való ellátása hajnalban és délelőtt akadozott. Több tejüzembe nem érkeztek be a szállító járművek, ugyanúgy a mezőgazdasági nagyüzemekből indított élőállat-szállítmányok is sokfelé az úton vesztegeltek a délelőtti órákban. (MTI)

  • A Szabad Demokraták Ügyvivői Testülete jogosnak tartja a hosszú időn át halogatott, majd előkészítés nélkül bevezetett áremelés elleni országos tiltakozást.

    Öthónapos fennállása alatt a kormány bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozással. Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó.

    Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

    Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

    Felhívunk minden szabaddemokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását. (MTI)

    05szdsz 26