25 milliót fizetett Kiss Eleméréknek az MTV

2010.02.02. 06:37
Olyan munkákért kapott 25 millió forintot az MTV-től a volt kancelláriaminiszter, Kiss Elemér ügyvédi irodája, amelyeket a köztelevízió saját munkatársai is elvégezhettek volna, írja a Magyar Nemzet. Kissnek annak idején pont cége jól jövedelmező állami szerződései miatt kellett lemondania.

Bruttó 25 millió forintot fizetett 2006. december 1. és 2009. november 30. között a Magyar Televízió a Forgács és Kiss Ügyvédi Irodának, Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter cégének, írja a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a még Rudi Zoltán elnöksége alatt kötött szerződések alapján az ügyvédi iroda, "ügyvédi tanácsadói", illetve "jogi képviseleti" tevékenységet látott el.

Az MTV-nek ugyanakkor van saját jogi osztálya, amely képes lenne mind a tanácsadói, mind a képviseleti feladatok ellátására. A Forgács és Kiss Ügyvédi Irodával taval év végén végül az MTV ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs mondta fel a szerződést.

Medveczky tavaly ősszel még három másik ügyvédi irodával is szerződést bontott. Ezek a Magyar Nemzet értesülései szerint havi 2-3 millió forintért végeztek olyan munkákat, amelyre belső állomány is rendelkezésre állt. Az MTV még nem reagált a lap kérdéseire.

Kiss Elemér Medgyessy Péter kancelláriaminisztere volt 2003-ig. Posztjáról azután kellett távoznia, hogy az Index megírta, ügyvédi irodája, melyben hivatalosan szüneteltette tevékenységét, több nagyösszegű állami megbízást is kapott. Távozása után irodájával továbbra is szívesen szerződtek a minisztériumok, így ők képviselhették az Egészségügyi Minisztériumot a Belvárosi önkormányzattal szembeni, amúgy elbukott parkolóvitában is.