Vilma
3 °C
13 °C

Végig Kiss ügyvédi irodájánál dolgozott az NA Rt. igazgatósági elnöke

2003.02.21. 13:36
Jelenleg egy kártérítési perben képviseli az NA Rt.-t Kiss Elemér egykori ügyvédi irodája. A cég korábban 6-8 millió forint értékben készített jelentést a részvénytársaság számára, a ProWare vizsgálatai alapján. A részvénytársaság igazgatója szerint az NA Rt. igazgatósági elnöke, László András kinevezése óta is az ügyvédi iroda tagja.
A Forgács és Kiss Ügyvédi Iroda jelenleg egy kártérítési perben képviseli a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.-t, ám valószínű, hogy a megbízást a társaság visszavonja - mondta Bodnár Zoltán, az NA Rt. vezérigazgatója sajtótájékoztatóján. Az említett peres eljárást a Strabag Kft. indította az NA Rt. 2002. június előtti vezetése ellen, mert az M3-as autópálya építésére és az M7-es felújítására 2000-ben nem írtak ki közbeszerzési eljárást - tette hozzá.

Megalapozták a büntetőfeljelentést

Kiss Elemér, a Bodnár sajtótájékoztatója után nem sokkal lemondott kancelláriaminiszter volt ügyvédi irodája 2002. decemberében készített egy 6-8 millió forint értékű jelentést az NA Rt. számára, amiben szintén az NA Rt. korábbi vezetése által kötött két, mintegy 3,5 milliárd forint értékű szerződés esetében a büntetőjogi felelősségre vonás megalapozását kérték - mondta el Bodnár.

"A társaság soha egyetlen ügyvédi irodának sem adott megbízást a cég jogi átvilágítására" - cáfolta a vezérigazgató az erre vonatkozó sajtóhíreket. A kancelláriaminiszter ügyvédi irodáját elmondása szerint azzal bízták meg, hogy jogi szempontból vizsgálja meg a ProWare Tamácsadó Kft. vizsgálatain alapuló, a társaság korábbi vezetésének tevékenységéről készült jelentését.

László végig az iroda alkalmazottja volt

Bodnár szerint az ügyvédi iroda a piaci ár feléért, 48 ezer forintos óradíjért vállalta el a megbízást. A vezérigazgató szerint László András, az NA Rt. csütörtökön felmentett igazgatósági elnöke, Kiss Elemér volt munkatársa 2002 júniusi kinevezése után sem szüneteltette ügyvédi tevékenységét, megbízatása teljes időtartama alatt a kancelláriaminiszter volt ügyvédi irodájának tagja volt.