Bernát, Felícia
EUR 384,29 Ft
USD 363,47 Ft
7 °C
31 °C

Kissnek tudnia kellett volt cége harmadik megbízásáról

2003.02.21. 08:26
Kiss Elemér kancelláriaminiszter volt ügyvédi irodája intézte a Magyar Nemzet és a Közlönykiadó Kft. szerződésének lezárását is. Míg a miniszter állítása szerint nem tudott volt cége és a Malév, illetve az NA Rt. szerződéséről, a közönykiadó ügyéről - annak tulajdonosaként tudnia kellett.
Kiss Elemér kancelláriaminiszter volt ügyvédi irodájának újabb állami megbízására derült fény. A Magyar Nemzet információi szerint a Forgács & Kiss Ügyvédi Iroda kapott megbízást a napilap és a Közlönykiadó Kft. közötti szerződési ügylet lezárására is. Az iroda a Malév Rt.-től és a Nemzeti Autópálya Rt.-től is kapott megbízásokat.

Tudnia kellett róla

Míg az utóbbi két esetről a miniszternek állítása szerint nem volt tudomása, a Közlönykiadó Kft. szerződésével kapcsolatos megbízási szerződésről Kissnek tudnia kellett - írja a Magyar Nemzet. A kiadó százszázalékos tulajdonosa ugyanis a Miniszterelnöki Hivatal, a tulajdonosi jogokat és a Kft. vezérigazgatója feletti munkáltatói jogokat a kancelláriaminiszter gyakorolja - írja a lap.

Kiss tegnap "kollegiális, baráti" kéréssel fordult volt irodája vezetőjéhez. A kancelláriaminiszter az ügyvédi iroda állami megbízásainak felmondását kérte Forgács Jánostól. Bár az ügyvédi iroda megbízása jogszerű volt, Medgyessy Páter miniszterelnök tegnapi közleménye szerint azt erkölcsi alapon elítéli.

Kedvezőtlen látszat

"Nem tartom jónak, ha a mi kormányunk valamely tagja így cselekszik, még akkor sem, ha ez jogilag bizonyára kifogástalan megoldás" - nyilatkozta a Nemzetnek Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke. Véleménye szerint az ügyvédi iroda szerepvállalása a szocialista pártra nézve "kedvezőtlen" látszatot kelt. Az Index érdeklődésére a miniszter titkárságán elmondták, hogy Kiss Elemér jelenleg nem kíván reagálni a lap állításaira, de délután közleményt ad ki az ügyben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás