Gyurcsány megbeszélné

2010.04.28. 13:14

"A kampányban azzal szembesültem, hogy sokszor nagyobb igény volt önmagunkról, az MSZP-ről beszélni, mint ellenfeleinkről" - írja Gyurcsány Ferenc szerdai, a választások óta első blogbejegyzésében. Mint írja, egyfajta nemzeti konzultációt indít, első körben a párt tagjaival szeretne találkozni kiscsoportos foglalkozások keretében. Jelentkezni az igen@tancsicsalapitvany.hu cimen lehet.

Gyurcsány pártelnöki és miniszterelnöki lemondását követően vette át az MSZP pártalapítványának vezetését.

Gyurcsány hétfőn, az MTI-nek adott interjújában beszélt először arról, hogy még májusban értékelő írást kíván közzétenni az elmúlt években történtekről, ezt blogbejegyzése szerint első körben a konzultációkra jelentkezőknek küldené szét.

Gyurcsány emailben is várja a szimpatizánsok véleményét. Több száz emailre számít, ezért önkéntes segítők jelentkezését is várja a levelek kezelésére.

A volt miniszterelnök hétfői interjújában több kritikát is megfogalmazott pártjával szemben. Egymillió szavazó elvesztését magára vállalta, további félmillió elvesztéséért viszont a jelenlegi vezetést okolta. Felvetette a pártelnöki és a frakcióvezetői posztok szétválasztását - bár a párt miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila mindkettőre bejelentkezett, a frakció élére egyhangúlag javasolta az MSZP elnöksége.