Egyszerre főz gulyást és pörköltet a Jobbik és az MSZP

2010.03.19. 08:59 Módosítva: 2010.03.19. 08:59

A blogról

A Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF-SZDSZ és az LMP pártok aktivistáinak a választásokig fogunk a nyakában lihegni. Ott leszünk, amikor kopogtatócédulát gyűjtenek, a hátuk mögött állunk, amikor a járókelőket győzködik a Flórián téri aluljáróban, lesben állunk, amikor lakossági fórumot szerveznek, és akkor is, amikor kacagnak vagy sírnak a választási eredmények felett.

A jelölt emberei sorozatban az óbudai pártok, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF és az LMP legaktívabb aktivistáinak munkáját követjük a választásokig és még azon is túl. A Fidesz aktivistáját, Ákost a központi vezetés eltiltotta a szerepléstől, az MDF embere, Szegner László pedig puccsokkal és botrányokkal övezett néhány hetet követően szerdán délután bejelentette, hogy végleg kilép az MDF-ből. Nekünk így csak az MSZP, a Jobbik és az LMP jelöltjeinek emberei maradtak Óbudán. Lássuk, hogy állnak a kampányolással az ajánlószelvények leadási határidején.

gulyas

A Jobbik és az MSZP is a választók hasán keresztül igyekszik a siker felé, olyannyira, hogy egy napon szerveznek főzős programot az óbudaiaknak. Március 27. lesz az a nap, amikor a jobbikos és az mszp-s szimpatizánsok is ingyen megtömhetik a hasukat.

A remélhetőleg napsütötte szombaton a Jobbik az Amfiteátrumnál készít bográcsgulyást, illetve igényes nemzeti rockzenével, a Romantikus Erőszakkal, majd a még igényesebb nemzeti hip-hop muzsikával, Fankadeli rapperrel szórakoztatja az egybegyűlteket.

Néhány méterrel odébb, a San Marco utcában ugyanazon a napon MSZP-s pörköltverseny lesz az Óbudai Művelődési Központban. „A főző eszközökről a csapatok, a tüzelőről a szervezők gondoskodnak. A rendezvényen részt vesz Kiss László országgyűlési képviselőjelölt és dr. Orosz Sándor képviselőjelölt” – fogalmaznak a meghívóban.

Mit enne inkább?

MSZP-s Ádám azt is elmondta, hogy a választásokig tartó időszakban Mesterházy Attila, a Kovács László - Horváth Csaba páros is ellátogat Óbudára egy-egy nagyobb politikai fórumra, sőt, az is lehet, hogy Gyurcsány Ferenc is arra jár.

Az utcai akciók után az ajánlószelvények gyűjtögetésében MSZP-s Ádám, Jobbikos Miklós és LMP-s Eszter is jól teljesített, az Országos Választási Bizottság adatai szerint minden óbudai választókörzetben mindhárom párt összegyűjtötte a jelöltállításhoz szükséges 750 cédulát.

Jobbikos Miklós, Fideszes Ákos  és LMP-s Eszter
Jobbikos Miklós, Fideszes Ákos és LMP-s Eszter

Az óbudai 3-as egyéni választókörzetben először visszadobtak Szabó Tímea LMP-s jelölt ajánlószelvényei közül 145-öt, de mivel a határidőig a jelölt leadott további 107 jóváhagyott cédulát, végül őt is nyilvántartásba vette a választási bizottság.