Mohács: bilincsbe verték a polgármestert kritizálót

2012.03.14. 23:53 Módosítva: 2012.03.15. 00:00

Rendőrök bilincsbe verve vezettek el egy személyt szerda este Mohácson, a városi önkormányzat március 15-i ünnepségéről, írja a Bama.hu. A Baranya megyei online lap tudósítása szerint Szekó József polgármester ünnepi beszédét valaki kétszer is kiabálással zavarta meg, a másodikat követően lépett közbe a rendőrség.

Mikor az ünnepi műsor után a polgármester a mikrofonhoz lépett és beszélni kezdett, „a több mint száz fős tömegből valaki kiabálni kezdett: »diktátor, diktátor«” – írja a lap. A polgármester ekkor  felkérte a rendezőket, hogy távolítsák el a rendzavarót.

Ez azonban csak átmeneti megoldásnak bizonyult: „pár perc csend következett, majd a polgármester folytatta beszédét. Később az illető ismét kiabálni kezdett, mire a rendőrök elvezették, pár perc múlva már megbilincselve a rendőrautóban ült (...) felemelt kézzel kiabálta: »ez a demokrácia, ez a nemzeti együttműködés rendszere«” – számol be az eseményről a megyei hírportál, megjegyezve: az esemény ezután békésen ért véget.

A Bama.hu kommentelői felidézik: Szekót korábban kevésbé zavarta a politikusokkal szembeni kritikus véleménynyilvánítás. Amikor 2006-ban Gyurcsány Ferenc a városban járt, és valaki naranccsal dobta meg, akkor még arról beszélt, hogy bár a narancsdobás tényét nem helyesli, de „ma demokrácia, mindenkit megilletõ szólás- és vélemény-nyilvánítási szabadság van”.