Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Vizsgálják a kulcsi gyilkos elmeállapotát

2012.05.04. 14:41
Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kulcsi férfi április elején négy családtagját megölte, három embert pedig megsebesített.

Németh-Kész Mónika elmondta, az egy hónapos megfigyelést követően derül ki, büntethető-e a 23 éves fiatalember. A gyilkosság helyszínén elkövetett betöréses lopás ügyében a százados hangsúlyozta, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyamatban van. Azt továbbra sem tudják, mi tűnt el a családi házból, mert a gyanúsított édesanyja továbbra is kórházban van.

Az ingatlanon talált emberi csontokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a terület feltárását befejezték. Az ügyben indított közigazgatási eljárást napokon belül megszüntetik, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott korábban temető volt. A vizsgálatok szerint a csontok legalább ötven éve fekszenek a földben.

Simon László, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Árva Helga, Kulcs község jegyzője elismeréseket, pénz- és tárgyjutalmakat adott át azoknak a dunaújvárosi és adonyi rendőröknek, kulcsi polgárőröknek, akik kiemelkedő munkát végeztek a kulcsi gyilkosságok felderítésében, illetve a helyszín biztosításában.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. 
A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.