Nem vezethették elő Bándy gyilkosát

2012.07.18. 20:32
Bár P. Lászlónak már Bándy Kata megölése előtt börtönbe kellett vonulnia, a rendőrség nem intézkedhetett ellene. A gyilkosság gyanúsítottja egy negyvenezres szabálysértési bírságot nem fizetett be, ezért kellett volna húsz napot ülnie. Július 2-án kellett volna börtönbe vonulnia, a rendőrség csak nyolc nappal ezután vezethette volna elő. A rendőrség Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának időpontja előtt nem intézkedhetett P. László elzárásáról annak korábbi szabálysértési ügyeiben, mivel az elővezetés elrendelésére a határidő akkor még nem járt le – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A hatályos jogszabályi előírások miatt nem vezette elő a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. Lászlót a gyilkosság előtt a rendőrség. P. Lászlónak egy korábbi, negyvenezer forinttal büntetett közlekedési szabálysértés miatt kellett volna börtönbe vonulnia húsz napra július 2-án.

P. László 2010 októberében jogosítvány nélkül vezetett egy érvényes kötelező biztosítás nélküli autót, ezért tíz hónapra eliltották a vezetéstől és megbírságolták. A bírságot nem fizette be, ezért idén április 10-én elzárásra ítélték. A rendőrség a hatályos szabályozás szerint július 10-én, nyolc nappal azután vezethette volna elő, hogy börtönbe kellett volna vonulnia.

Bándy Kata július 8-án, vasárnap hajnalban tűnt el, holttestét három nappal később találták meg pécsi otthonától párszár méterre. P. Lászlót vasárnap éjjel foghatták el, a rendőrség ezt hivatalosan hétfőn erősítette meg.