Elfogták a fekete sereg vezérét

2012.08.27. 07:53

A spanyol rendőrség elfogta az alvilágban fekete seregként emlegetett bűnszervezet két és fél éve bujkáló, már elítélt vezérét, M. Róbertet – írta meg a Blikk. A férfit hamarosan hazaszállítják, hogy letöltse életfogytiglani börtönbüntetését.

A hírt Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek megerősítette.

A Blikk információi szerint a szökésben lévő M. Róbertet nemzetközi körözés alapján pár nappal ezelelőtt fogták el Spanyolországban. A lap szerint a nyomozás több szálon folyt, elsődlegesen M. Róbert családtagjait figyelték, főleg az egyik testvérét, aki külföldön prostituáltak futtatásából élt. Őt végül elfogták, testvéréről azonban nem szereztek információt.

A szlovák hatóságok információi szerint Szlovákiában is bujkált a férfi, sőt nem egyszer látogatást tett Magyarországon, egy Edelény közelében lévő tanyán is – írja a Blikk. Távollété­ben levélben biztosította a bíróságot ártatlanságáról.

M. Róbert 2010 januárjában szökött meg a házi őrizetből. A férfit egyebek mellett azzal vádolták, hogy 2003. augusztus 27-én egy III. kerületi szórakozóhely előtt megölette az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antalt.

Az általa vezetett bűnbanda tagjai összesen 153 év börtönbüntetést kaptak.