Saját családja is rettegett K. Józseftől

2012.11.05. 15:30
A kaposvári kisfiú meggyilkolásával gyanúsított K. József azután vált hajléktalanná, hogy válófélben lévő felesége távoltartást kért ellene. Az asszony azt mondja: ő is rettegett a férfitól, és féltette tőle a gyerekeiket is, szerinte K. József azzal fenyegette őt, hogy szétszabdalja, elássa. A feleség szerint K. József a meggyilkolt kisfiú szintén letartóztatott nevelőanyjának, P. Erikának a szeretője volt.

"Mi lettünk volna a következők" - mondta az Indexnek a Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított K. József válófélben lévő felesége. A 41 éves férfiról a kapos.hu írta meg hétfőn, hogy korábban már nyilatkozott a Kapospontnak, október közepén éhségsztrájkolt a kaposvári bíróság előtt, így került a hírekbe. A férfi akkor az ellen tiltakozott így, hogy nem mehetett haza, mert a bíróság meghosszabbította a távoltartási végzést, amit a felesége kért ellene. A riportban tagadta, hogy bárkit is bántott volna. Bemutatta az aláírásokat is, amiket az utcája lakóitól gyűjtött, ezekkel akarta bizonyítani, hogy nem agresszív természetű.

A feleségét telefonon értük el hétfőn. Azt mondta: azért kért távoltartást K. József ellen, mert a férfi zaklatta őt és a gyerekeket, valamint két alkalommal könnyű testi sértést is elkövetett, egyszer őellene, egyszer pedig a lánya ellen. A férfinak négy gyereke van: három nagykorú lány és egy tizenhárom éves kisfiú.

Az asszony szerint ő maga és a gyerekek folyamatos rettegésben éltek azóta, hogy bejelentette: el akar válni. A válópert idén május 14-én adta be, ahogy fogalmazott: "onnantól kezdve pokollá vált" az életük. Először ő és a gyerekek költöztek el egy időre a családi házból, majd miután a rendőrséghez fordultak segítségért, fordult a helyzet, ők visszaköltözhettek, a férfinak pedig el kellett mennie otthonról. Az asszony szerint a férje követte, leskelődött utána, és fenyegette, például azzal, hogy szét fogja szabdalni, el fogja ásni. A feleség hangfelvételt is készített a fenyegetésekről, amit odaadott az ügyészségnek, egyebek mellett ez alapján rendelték el a távoltartást.

A könnyű testi sértésekről az asszony azt mondta: őt megütötte a férje, úgy, hogy monoklija lett, a lányát pedig nekilökte a háló üvegajtajának, ami összetört, és a szilánkok sebezték meg a lányt. A távoltartást először júniusban rendelték el. Amikor letelt a 30 nap, hazaengedték a férfit, mert fogadkozott, hogy megváltozik. Az asszony szerint azonban nem sokáig tartott a békesség, a férfi újra erőszakossá vált, és ezután ismét életbe lépett a távoltartás.

A feleség elmondta, hogy K. József jól ismerte P. Erikát, aki Szita Bence nevelőapjának barátnője volt, és akit szintén őrizetbe vettek a gyerekgyilkosság miatt. Az asszony szerint korábban P. Erika ajánlkozott, hogy segít eladni a házukat, hogy a férfi tudjon külön lakásba menni. A feleség szerint K. József csupán ismerősének mondta P. Erikát, ugyanakkor ő biztos benne, hogy valójában szeretők voltak. A másik őrizetbe vett hajléktalant, B. Józsefet csupán nemrég, a hajléktalanszállón ismerte meg a férje, tette hozzá.

Az asszony múlt szerdán látta utoljára a férfit, a válóperük tárgyalásán. A nő szerint a férfi ekkor is fenyegette őt, mondván nagyon meg fogja bánni, ha továbbviszi a pert. Az asszony azt mondta: el tudja képzelni a férjéről, hogy képes volt gyerekgyilkosságra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport