Ez a poszt a következő Percről percre része:

Soha ennyien a melegfelvonuláson

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Már javában folynak az előkészületek a Pride-ra a Hősök terénél. A beléptetô kapuk előtt teljesen átlagos ruhába öltözött emberek vedlenek át rózsaszín dresszes táncosokká, a szervezők zászlókat és legyezőket osztogatnak, amire nagyon kell vigyázni, mert dramaturgiai szerepe lesz. A felvonulók a sminkjüket és esetenként a kutyájuk jelmezét igazgatják.

  • "A szexuális beállítottságra való egyéni büszkeség szabadsága nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére sem" - szól a kereszténydemokraták közleménye, egyben igyekeznek a szitán is átlátni: "Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása".

  • A Hősök terénél több százan gyűltek már össze és eldördült az első villám is. Esik az eső.

  • A 2008-as Pride videón

    Támadások a melegfelvonulás ellen
  • A szocialisták közleményüben azt írják, hogy olyan Magyarországot akarnak, ahol mindenki nyíltan vállalhatja identitását és bátran kiállhat önmagáért. Ahol mindenki önmaga lehet. Ahol senkinek sem kell hazugságban leélnie az életét.

  • Már eddig is elhangzottak parancsszavak. A gárdisták katonás rendben várják a további utasításokat. Körülöttük az Erzsébet téren zajlik a szokásos szombat délutáni egyáltalán nem katonás pezsgés. Sokan sétálnak vagy ülnek a fűben. A gárdistákat kb. 50 szimpatizáns veszi körül. Az óriáskerék megy.

  • Százharminc gárdista sorakozott föl az Erzsébet téri óriáskerék alatt a Bajtársiasság napján. A gárdisták a szokásos egyenruhában vannak, fehér ing, fekete sapka, fekete nadrág és fekete bakancs. A mellényeket levették és egy felirat köré terítették a földre, amin ez olvasható: "a mellényeket elvehetitek, de a hitünket soha". Kicsit olyanok mint a mesehősök, akik hoztak is mellényt, meg nem is.

  • A Jobbik rendezvénye ezekben a percekben kezdődött az Erzsébet téren. Jó érzékkel a Bajtársiasság napjára emlékeznek, tudtunkkal a rendezvénynek a melegekhez nincs közük. Az viszont egy cseppet nyugtalanító, hogy amikor véget ér a nagygyűlés, ahol Vona Gábor is felszólal majd, akkor kezdődik a melegfelvonulás.

    Mondjuk, a Jobbik a héten kijelentette: jobbikos színekben a melegfelvonulást megtámadni tilos.

  • Balatonfőkajáron már szombat délelőtt megtartották a melegfelvonulást.

    972204 10151719472479617 411438139 n
    Fotó: Kalas Györgyi / Facebook
  • 20130706 135016
    Fotó: Joób Sándor / Index
  • A kisföldalatti a Deák és a Hősök tere közt nem áll meg. Aki például az Oktogonról jönne, sétálnia kell. A Hősök terén sok rendőr meg kukásmellényes szervező van. Kaptunk szivarványos zászlót.

  • persze nem budapestin vannak ennyien, hanem bécsin voltak július 15-én. Beszámoló erre.

    A Vienna Pride fesztivál miatt egyébként a buszok, villamosok is szivárványos zászlóval jártak, ugyanúgy, ahogyan a városházára, a színházakra és a bécsi egyetem épületére is kitették a jelképet. A vonulás utáni szemétszedő gépek pedig szintén színes zászlókkal voltak díszítve.

  • hanem hogy hány Gyurcsány Ferenc lesz a tömegben. A melegjogok területén egyébként a Demokratikus Koalíció képviseli a legradikálisabb álláspontot, ők "azonnal és feltételek nélkül" biztosítanák az azonos neműek számára a házasság és az örökbefogadás lehetőségét is.

  • idén sem vonul fel senki.

  • Tisztelt budapesti Tagjaink!

    A buzifelvonulásra és Horn Gyula temetésére a Jobbik Budapesti Elnöksége nem tervez és nem szervez semmilyen megmozdulást. Aki úgy dönt, hogy egyénileg meglátogatja ezeket a rendezvényeket, azoknak tiltott a Jobbikkal azonosítható ruházat, vagy egyéb felszerelés viselése.
    Szebb jövőt!

    Jobbik Budapesti Elnöksége

    – a héten ezt a felhívást tette közzé a fővárosi Jobbik, azonban úgy tűnik, mégis lesznek itt jobbikosok: az Erzsébet téren várnak minket, ahol a Bajtársiasság Napja néven tart dzsemborit az Új Magyar Gárda (az, amelyik nincs betiltva), a fő attrakció pedig Vona Gábor. Igencsak meglepődnék, ha nem buzizna egy jóízűt a beszédében.

  • A homoszexualitás magánügy, a Fidesz nem kíván ebből közügyet csinálni. A Budapest Pride kapcsán mindenkit megillet a jog ahhoz, hogy ezen a rendezvényen részt vegyen, ahogyan ahhoz is, hogy távol maradjon.

    – a Fidesz mindössze ennyit volt képes válaszolni a hét elején feltett kérdéseinkre, hogy mit gondolnak a melegjogokról, a magyarországi helyzetről, hogy milyen jogintézményeket támogatnak, vagy hogy a melegek miért szavazzanak rájuk. De miért bújik ki a Fidesz a direkt kérdések elől? Nincs átgondolt álláspontjuk? Vagy csak nem merik felvállalni? Kitől félnek? A saját választóiktól vagy az ellenfeleiktől? Meglepő lenne, ha felbukkanna egy fideszes politikus a mai meneten, de ha látunk egyet, egészen biztosan megkérdezzük. Persze valószínűleg megint csak ennyit mondanának:

    A KDNP gazdaságilag segíti a melegeket
  • A Google, a Prezi és az espell által elindított Nyitottak vagyunkhoz már több mint négyszázan csatlakoztak. Köztük az Index munkatársai is. Sőt, elvileg Miklósi kolléga még a kutyáját is elhozza.