Ez a poszt a következő Percről percre része:

Az ÁSZ-elnököt faggatják a NAV-botrányról

Az MSZP nem érti, hogyan lehet két nap alatt átvilágítani az adóhivatalt, a PM akciózott. Utolsó nap a Házból, élőben. Ezúttal az ellenzék részéről a PM-es Szabó Tímea kommentál, kormánypárti kommentelőnk viszont az utolsó pillanatban lemondta a szereplést.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Erre szokták írni a gyorsírok, hogy gyér taps a kormánypárti sorokból. Halász felolvassa a választ a "kormány számos intézkedéséről".

  • Ipkovich György és Nemény András találtak egy olyan területet, ahol még nem vágták meg a közműszolgáltatókat: ez az elavult gázvezetékek szabványosítás miatti cseréje, felújítása, ami egy társasháznál egymillió forintba fájhat.

  • Czomba Sándor kapásból megígéri, a kormány vizsgálja a lehetőséget, hogyan lehet a szolgáltatók és a lakosság között megosztani a költségeket.

  • Talabér Márta, Laperth Mónika és Dúró Dóra is élénkvörös ruhája világít a sok szürke és fekete zakó közül. 

  • kritikán aluli, pláne ha még ki se tudja olvasni a szavakat. Mondjuk ez különösen vicces Halásztól, aki korábban az SZDSZ színeiben indult Debrecenben.

  • Halász javasolta anno az Echo TV-s Szaniszló Ferenc állami kitüntetését. Úgy tűnik, hogy az SZDSZ után azért megszerette a széljobber figurákat.

  • teszi fel a jogos kérdést a jobbikos Farkas Gergely, aki elmondja, hogy Londonban technikailag is lehetetlen lesz a százezernyi magyar voksolásának lebonyolítása.

  • A most következő hír jelentőségét nehéz lenne túlbecsülni, de mégis, mégis, ebben az embert próbáló időben is próbáljuk meg megőrizni a higgadtságunkat:

    MIÉP, Kisgazdapárt, MOP összefogás

    A magyar nemzeti elkötelezettségű választókban egyre nagyobb az összefogás igénye. Ennek tettek eleget a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP, dr. Fenyvesi Zoltánnal az élen), a Kisgazdapárt (dr. Horkovics-Kováts Jánossal az élen) és a Magyarországért Párt (MOP, Takács András vezetésével). Elhatározták, hogy közösen, egy zászló alatt indulnak a 2014-es választásokon. E célból a mai napon (2013.12.08) létrehozták közös pártjukat, és Összefogás Magyarországért néven folytatják a szervezést.

    Összefogásuk alapja elsősorban az értékazonosság, amely mindhárom párt szellemiségéből ered. A Kisgazdapárt a vidék és a ténylegesen gazdálkodók pártja, a MIÉP a nemzeti polgárság pártja, míg a Magyarországért Párt főként a nemzeti civilszervezeteké és értelmiségi embereké. Az alapító pártok megállapították, hogy programjaik nagyrészt megegyeznek, másrészt jól kiegészítik egymást. Az Összefogás választási programjának alapját a Fennmaradás Műhely és a Magyarországért Párt alapítója, Síklaky István: Létbiztonság és Harmónia című ország-programja adja, amit 2003-ban adtak ki könyv alakban.

    Az egyenrangúság és a közös cél iránti elkötelezettség jegyében az "Összefogás Magyarországért" nyitott minden olyan párt és civil szervezet számára, akik céljainkkal egyetértenek, és a közös siker érdekében készek az együttműködésre.

    Takács András társelnök

    Magyarországért Párt

  • válaszolja Rétvári Bence Farkasnak. Ez az érv formailag igaz, viszont a kérdés szempontjából tökéletesen irreleváns. Az államtitkár olyan sok más érvvel nem is áll elő, inkább csak megismétli az eljárási szabályokat. Farkas Gergely meg csak nevet rajta.

  • Ugyebár Kósa Lajos kezdte a sort, hiába, komoly és ismert szakértője a témának. Ki gondolta volna, hogy a debreceni luxusstadion bejárása közepette ilyen olvasmányokra is jut ideje. Családtámogatás és gyermekvállalási kedv növelése bölcsődei, óvodai férőhelyek biztosítása nélkül, befogadó, fejlesztő pedagógia elnyomása közepette ezek a felszólalások nem többek, mint jegyzőkönyvkitöltések. Az Együtt-PM ezzel szemben egy olyan csomagot nyújtott be (sokadszorra), amely valóban segíti a gyermekvállalást, a gyermekelhelyezést, a kisgyerekes anyák munkába állását, és a családok elszegényedésének megállítását.

  • állítja Farkas, aki szerint azért nehezítik meg a külföldiek szavazását, mivel jó okkal feltételezik azt, hogy arrafelé nem támogatják őket túl sokan.

  • Parádés. Hivatalból megy, de nyilván két vadászat között azért magánemberként is napi szinten foglakoztatják az emberi jogi kérdések, a társadalmi egyenlőtlenségek elleni fellépés, a társadalmi igazságosság. Egy ország látja munkáját. Azért van ma is távol, mert még ilyenkor is az emberi jogokért küzd. Komolyra fordítva, nekem Mandela viszont valódi példakép, ezért személyesen is sért, hogy Semjén lesz ott Magyarország nevében.

  • de már nem emlékszem rá, annyira jó volt. Viszont arról nem beszél, hogy fiatalok óriási tömegei vannak ma azáltal kirekesztve, hogy ők nem szavazhatnak levélben úgy, ahogyan a határon túli magyar állampolgárságú honfitársaink. Bűvészkedik Rétvári a joggal és a nyelvvel, holott amiről itt szó van, az a választójog egyenlősége általános elvének megsértése. Másodrendű állampolgár az, aki Angliába, Németországba és más országokba vándorolt ki, mert nem bírta hallgatni a Rétvári-féle érvelést, nem bírta a kilátástalanságot, a hoffmanni ötletgyár túlmozgását. Az Országgyűlésnek a választási eljárásról szóló törvényt kellene módosítania. Ha a kormány nem támogatja ezt, másodrangú állampolgárrá degradálja magyarok százezreit.

  • Az a kormánypárti Michl kérdez fogyatékos ügyben, akinek kollégája, a szilvásváradi fideszes polgármester közölte, hogy oda ne menjenek a fogyatékkal élők, mert "na nem mondom, nem szép látvány". Eszüknél vannak ezek?

  • Jönnek az azonnali kérdések, jön a NAV-botrány! Józsa István nem érti, hogyan lehet két nap alatt átvilágítani a NAV-ot. A szocialista képviselő nem is annyira új információkra próbál most rákérdezni, hanem inkább saját pártjának bizonytalankodását próbálja leplezni az olyan kijelentésekkel, minthogy ők már hét kezdeményezést is indítottak az ügyben.

  • Ezt a frappáns jelzőt ütötték össze a szocialista agytrösztök a NAV-botrányba, Józsa most is elmondja. 

  • emlékezteti Szatmáry Kristóf Józsát, és óvja őt a "vagdalkozástól, vádaskodástól".

  • még tegnap világított rá Zsigó Róbert:

    Ideje lenne, ha az MSZP is megértené a demokrácia játékszabályait, és azt, hogy nem az ötvenes években vannak, amikor kényükre-kedvükre rángathatnak valakit politikai bíróságok elé.

  • Z. Kárpát Dániel a múltkori menekültellenes tirádája után visszatér kedvenc témájához, a bankrendszerhez, melynek "kifosztószivattyúja továbbra is működik".

  • Minden rohadt reakciós lógni fog?

  • Amúgy a fogyatékkal élők gondjairól még egy gondolat. Hogyan veszik a kormánypárti képviselők a bátorságot, hogy a  társadalmi intergációjukról beszéljenek, miközben tönkretették a fogyatékkal élők, a rokkantak életét? A szolgáltatások minősége kritikán aluli, az ellátások összege pont az éhhalálhoz elég, az egyenlő hozzáférés pedig sehol nincs. A megváltozott munkaképességűeket szimplán lecsalózták, az ellátást vagy elvették, vagy csökkentették, miközben a saját vizsgálatukból kiderült: nem csaltak. Jobb lenne, ha a Fidesz-KDNP befejezné ezt a képmutató üléstermi műsorozást, és érdemben elkezdene foglalkozni az elesettekkel. A rászorulókat nem büntetni kell, tisztelt kormánypárti kollégáim, hanem valós intézkedésekkel segíteni az integrációjukat.

  • A kormány csak félmegoldásokat alkalmaz a devizahitelek ügyében - mondja Z. Kárpát -, a Jobbik ellenben a hitelek kötési árfolyamon való forintosítását követelik.

  • Sokszor megcsodáltam már, de Z. Kárpát Dániel tenyérnyi nagymagyarországos övcsatja legalább annyira lenyűgöz, mint gyerekkoromban Leslie L. Lawrence bogláros nyakravalója.

  • Vágó Gábor múlt heti rohama után ma is a NAV-üggyel foglalkozik, de ezúttal nem Orbán Viktort kérdezi, hanem Domonkos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét inti arra, hogy morális kötelessége a vizsgálat megindítása.

  • Domonkos László nagyon köszöni a bizalmat, de arra emlékeztet, hogy az ÁSZ nem nyomozóhivatal. Vágó Gábor egyszerre biztatja, egyszerre ostorozza a szervezetet: állítása szerint az LMP a korrupció elleni küzdelem zászlóshajójaként gondol az Állami Számvevőszékre, másfelől viszont a hivatal viselkedésére az "elkenés" jelzőt használja.

  • Kocsis Máté, a karrierjét  a MIÉP ifitagozatában kezdő fideszes kommunikációs hoppmester az előbb ment ki az ülésteremből. Csak nem megint egy újabb fideszes "sajtótájékoztató" készül? Mondom a kulcsszavakat: Bajnai, Bajnai, Bajnai, "Magyarország jobban teljesít", Bajnai. Vagy esetleg arról tart, hogy megjött a múlt heti döntés papíron, hogy a  Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése értelmében Kocsis valótlanul állította, hogy a Fidesz-székház elleni korábbi akció Bajnai kérésére és tervei szerint valósult volna meg? Szerintem inkább erről áll ki a sajtó elé. Ez a nagy okossága háromszázezer forint nem vagyoni kártérítésébe, teljes perköltségbe és saját költségén több orgánumban közzétett bocsánatkérésbe  került. Menő, még több ilyet, Máté!

  • Hosszasan magyarázkodnak a kormánypárti felszólalók. Fáradtnak tűnnek, a terem kiürült. Ők is tudják: nem megy ez. Időközben elkezdődött a női kézi világbajnokságon a magyar csapat második mérkőzése Tunézia ellen. Aki nézi, drukkoljon helyettem is, szorítok a lányoknak. Hajrá magyarok!

  • Domonkos már másodjára szögezi le, hogy az ÁSZ ellenőrzései semmilyen bűncselekményre utaló nyomot nem találtak a NAV-ban, így azután vizsgálatot sem indítottak. Ennyi.

  • Scheiring Gábor PM-es képviselő most mondja itt mellettem, hogy Domonkos László ÁSZ elnök előbbi felszólalásában elismerte, hogy kapott egy országgyűlési képviselőtől - azaz tőle -  megkeresést, hogy folytasson NAV-ügyben vizsgálatot. Domonkos állítólag Scheiring levelét berakta a "kockázatkezelő rendszerbe". Aki tudja, hogy ez mit jelent, jelentkezzen! De addig is, várjuk NAV ügyben a vizsgálatot!

  • az nem Orbán Viktor, egyáltalán nem, hanem Gőgös Zoltán, aki hétről-hétre belterjes beszélgetésekbe bonyolódik a kormányzat képviselőivel. Most a kamarai választásokról van szó, de valami másból indult ez az egész.