no

Zárt tárgyalást rendeltek el a szigetszentmiklósi gyermekkínzás ügyében

2014.01.23. 12:08

Zárt ajtók mögött tárgyalják a szigetszentmiklósi gyerekbántalmazás ügyét. Erről csütörtökön, az első tárgyalási napon határoztak a Budapest Környéki Törvényszéken, írja a Velvet.

Szegedi Gyöngyvér bíró döntésével a jogi képviselők is egyetértettek, a sértett képviselője ezt azzal indokolta, hogy a három bántalmazott gyereket már így is kiközösítik az iskolában a hírek miatt. Csak a kora tavaszra várható ítélet rendelkező része lesz nyilvános, illetve pár részlettől eltekintve az indoklása is.

K. R. és felesége ellen „nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény” miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, írja az MTI.

A vádirat kivonata szerint a házastársak Szigetszentmiklóson nevelték közös kiskorú gyermekeiket, de a kicsik megfelelő élelmezéséről, ruházkodásáról nem gondoskodtak, óvodába egyáltalán nem, míg iskolába rendszertelenül járatták őket. A gyermekeket kicsi koruktól, „első emlékeitől kezdve” 2012. január 23-áig tettlegesen és szexuálisan napi rendszerességgel bántalmazták.

A csütörtöki, első tárgyalás hatalmas érdeklődés mellett kezdődött. A vádlottakat kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében, bilincsben vezették be a tárgyalóterembe. Az ajtó előtt várakozók "elkövette ezeket a borzalmakat?", "nem szégyelli magát?", és hasonló kérdésekkel igyekezték szóra bírni a vádlottakat, de ők nem válaszoltak.

A botrányt kirobbantó Blikk tavaly november 26-án írta meg, hogy egy szigetszentmiklósi házaspár éveken át kínozta, rendszeresen megerőszakolta és verte három kiskorú gyerekét, a vád szerint fekáliát és patkányt etettek velük.

A botrány első napja azzal telt, hogy mindenki hárított, vizsgálatokat sem ígértek azonnal, csak a második naptól.