K. végigfotózta a gólyatábori erőszakolást

2014.09.05. 13:42
A fonyódligeti ELTE-gólyatáborban történt nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez a nyomozás során. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette.

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a rendőrség birtokában van az a memóriakártya, amire K. Sándor Szilárd fotós − akit azzal gyanúsítanak, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában augusztus 30-én megerőszakolt egy lányt − rögzítette az egész aktus alatt készített fényképeit.

Egy, a HÖK szervezőit jól ismerő forrásunk szerint a kártyán 100-150 kép található. A fotós mindent rögzített: a verést, a fojtogatást, az orális szexet. Ezeket felhasználva akarta zsarolni a lányt, hogy később ismételjék meg az aktust.

Az Index megkereste a rendőrséget is a fényképekkel kapcsolatban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este rekordgyorsaságú válaszában azonban csak azt erősítette meg, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. „Egyéb információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással nem áll módomban közölni” – közölte Orbán Zoltán sajtóreferens.

A rendőség által vizsgált eset augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt. A fonyódligeti táborban az ELTE elsős hallgatónője megpróbált ellenállni a rendezvény fotósa, K. Sándor Szilárd közeledésének, ezért a férfi először megverte, majd meg erőszakolta. A Magyar Nemzet keddi számában meg nem nevezett igazságszolgáltatási forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a férfi a kihallgatáson beismerte tettét. A Blikk szerint pedig K.-nak korábban több hasonló jellegű ügye is volt: 1996-ban büntették erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében folyt ellene nyomozás.

A legfrissebb eset tavasszal történt: amikor a nemi erőszak feltételezett elkövetője egy házibulin lefotózott egy alvó lányt, és az intim testrészekről készült képekkel megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, a fotókat kirakja az internetre. Az egyetemista lány panaszt tett a HÖK elnökénél a fotósra. Úgy tudjuk, K. múltjával az új HÖK-elnök is tisztában volt, mégis ugyanezt a fotóst kérte fel az idei gólyatábor fényképészének. Állítólag ezt az ügyet meg is beszélték a gólyatábor előtt, és K. ígéretet tett, hogy nem lesz vele probléma.

Az ELTE  kedden jelentette be, hogy több ember ellen is fegyelmi eljárást indít a fonyódligeti gólyatáborában történtek miatt, és felfüggesztette két kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét.