Szilvia
5 °C
16 °C

Eldőlt, ki kapja Botka László mandátumát

2014.10.16. 19:45

Gőgös Zoltán elnökhelyettes kerül a parlamentbe Botka László szegedi polgármester helyére - értesült az Index. Az MSZP szombati választmányán kizárólag Gőgöst jelöli a pártvezetés, így már nem kérdés, hogy az elnökhelyettes juthat a parlamentbe.

Korábban Gőgös mellett volt egy másik jelölt, Kránitz László, Győr-Moson-Sopron megyei elnök, de ő sokak számára váratlanul visszalépett a jelöltségtől. Habár Tóbiás József pártelnök és a pártvezetés egyértelműen Gőgöst támogatta, Kránitz sem volt esélytelen, akit Mesterházy Attila emberének tartanak. Kránitz ráadásul megkaphatta volna a budapestiek támogatását is, ők ugyanis megharagudtak Gőgösre, aki a kampányban Bokros Lajos ellen nyilatkozott.

Kránitz visszalépésében szerepet játszhatott egy MSZP-s szerint, hogy mindenki el akarta kerülni, hogy ebben bármilyen szembenállás legyen a választmányi ülésen.

Bokta László a baloldali összefogás országos listájáról jutott tavasszal a parlamentbe, de mivel vasárnap újra Szeged polgármesterévé választották, le kell mondania a mandátumáról. Gőgös Zoltán 2014-ig MSZP-s képviselő volt, tavasszal azonban nem jutott az Országgyűlésbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?