Ez a poszt a következő Percről percre része:

Veszprémet emésztik

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ami nem terem meg annak, aki a politikában hátradől. G. Fodor Gábor is megmagyarázza a veszprémi eredményt, a kormány bennfentjében álló politikai elemző azt mondja, az eredménnyel a Fideszben előre kalkuláltak, mint a

    a médiaviszonyok átalakításának kellemetlen következményével

    A simicskázásnak nem kicsit mond ellen, hogy a Hír TV és a Magyar Nemzet csak a kampány végén szállt ki a Kész Zoltán elleni, amúgy elég alja lejáratásból, a közmédia végig benne volt a buliban.

  • Rekordév a magyar turizmusban – kérdezte Riz Gábor. A Fidesz képviselője Magyarország kiemelkedő 2014-es GDP-növekedéséről beszélt. "Hazánk az elmúlt évben kiemelkedőt teljesített a turizmus területén is" – mondta Riz. Magyarországon 9,5 millió vendég 24 millió vendégéjszakát töltött el. Ez 7, illetve 5 százalékos növekedést jelent – a KSH adatai szerint.

    "Még örömtelibb, hogy a belföldi volumen növekedése azonos a külföldivel." "Ezen eredmények után jogos a kérdés, melyek a magyar turzimus fejlesztésének további lehetséges területei?" – ment neki Tállai Andrásnak a képviselő

  • Vége a Fidesz kétharmadnak, és mivel a jobbikkal egy nyelvet beszél a kormányzópárt, a leváltására csak a bal oldalnak van reális esélye.

    Tóbiás: Kész győzelmével új korszak kezdődött
  • Tállai András szerint a turizmus teljesítménye is hozzájárult a GDP tavalyi látványos növekedéséhez. Fontos, hogy mind a belföldi, mind a külföldi turizmus terén nagyon komoly eredményt tud felmutatni Magyarország. Riz szerint Észak-Magyarország számára kitörési pontot adhat a látvány- és élményturizmus. Ózd is bekerülhet Szilvásvárad, Aggtelek körforgásába is.

    Tállai szerint az infrastruktúrák fejlesztése fontos a turizmus terén, de fontos, hogy ne egymással konkuráló infrastruktúrákat hozzunk létre. A 2014-2020-as időszak uniós költségvetési időszakában érkező 100 milliárd forintból a gyógyturizmus és az üzleti turizmus is kap pénzt. Például Budapesten több ezres konferenciaközpontot hoznának létre. Ez szerinte nem jelent konkurenciát a már konferenciaturizmusra fókuszáló vállalkozásoknak.

  • Szabolcs Attilát hallják (via Szupercella, aki viszont a 444 videójából emelte ki, ilyenek ezek a szinergiák)

  • Kész Zoltán a kétharmados téttel mozgósítani tudott Veszprémben, ez másoknak és így a Fidesznek sem sikerült.

    Kósa: mit számít Veszprém, mikor Abaújszántón és Szatymazon tarolt a Fidesz
  • Gőgös vihara leszedte a cserepeket a Fidesz házáról
  • Az államtitkár a veszprémi vereségből azt a következtetést vonta le, hogy ha le lehet győzni a Fideszt, akkor mégis jó a választási rendszer, és mindenki kérjen bocsánatot.

    L. Simon: vereség Veszprémben = jó a választási rendszer
  • Gőgös Zoltán az újságírókra Veszprémben küldött rendőrökről kérdezte az államtitkárt. Kontrát Károly az MSZP-s képviselőnek adott válaszában elmondta: a rendőrségnek feladata van az országgyűlési képviselői választások lebonyolításával kapcsolatban. Vasárnap a Veszprém megyei I. választókerületben volt az időközi választás, erre tekintettel a megyei jogú város rendőrkapitányának jelenléte az intézkedéskor jogszerű és törvényes volt.

    "Az igazoltatott személy sem a helyszínen, sem azóta nem tett panaszt az intézkedéssel kapcsolatban" – mondta Kontrát. "Államtitkár úr látta azt a videót? Mert akkor mindezt most nem mondta volna el" – válaszolta Gőgös, aki szerint a Fidesz törvénytelenül utasítja a rendőrséget, ha politikai érdeke úgy kívánja.A Népszabadság újságírói így találkoztak a rendőrökkel, miután Kubatov Gábort próbálták szóra bírni.

    "Sajnálom, hogy az indulatai elragadtatták. A Fidesz törvénytelen működésére vonatkozó megjegyzését visszautasítom" – mondta Kontrát, megjegyezve, hogy a rendőrséget 2006-ban az MSZP vezette a békés tüntetők ellen.

  • és nagyon várom már, hogy leadhassak a portfóliómból. Energiapolitikai szakértő például nem vagyok, kereskedelmi, üzleti kérdésekkel kapcsolatban nem akarok válaszolni.

    Ezt Lázár János Szél Bernadettnek mondta el, aki azt firtatta, hogy vajon az állami MVM-ből a gázimportba szövevényesen kapcsolódó offshore MET Holdingba áramló emberek nem visznek-e magukkal olyan információkat, melyek károsítják az államot, és egyáltalán: mi értelme volt a Orbán-közeli cégnek kiszervezni az egész gázüzletet?

  • Mármint a neve az azonnali kérdések órájában. És először Lázár János mondta ki. "Sem Simicska Lajosnak, sem Csányi Sándornak, sem másnak az érdekeit ez a kormány nem szolgálja ki" – mondta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt Szél Bernadettnek válaszolta, aki szerint aggasztó, hogy az állami MVM és a MET Holding között nagy az átjárás, így fennáll a veszélye, hogy az állami cégnél szerzett információkat az átigazolók a magáncégnél használják fel.

    Lázár szerint ezen a területen ő nem illetékes, de írásban kész válaszolni, ha "képbe kerül."

  • Rétvári Bence a stadionépítéseket magyarázva azt állítja, hogy Magyarországon 

    a rendszeresen sportoló emberek aránya 5-ről 15 százalékra emelkedett.
     

    Azt nem tudom, ez a levegőben lógó adat honnan jön (csak azt, hogy 2002-ben az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás is ezzel kampányolt), de a közvetítés zárásaként írtam egy levelet az Emminek, amint tisztázzák az adatokat, olvashatják az Indexen.