Orbán: Európában napról napra nő a félelem

Orbán Viktor beszéde Tusványoson

Élő
IMG 9405
Index
2016.07.23. 10:55
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok Orbán-beszédet hallottam már, de a tusványosinak van egy olyan különlegessége, hogy a közönség mély csendben hallgatja. A résztvevők láthatóan nagyon figyelnek, meg sem pisszennek, néha eszmélnek csak fel, amikor elkezd tapsolni, vagy halkan kuncogni azon, hogy Orbán nem talál egy adatot a papírján.

  • Orbán Viktor előtt Tőkés László püspök beszélt az erdélyi autonómiatörekvés indokairól és aktualitásáról. A beszéd legpikánsabb része az volt, amikor Tőkés név szerint megdicsérte Szili Katalint, az egykori MSZP-s elnökhelyettest házelnököt, aki azóta már ugyebár tábort váltott, és most Semjén Zsolt mellett dolgozik. Tőkés üdvözölte, hogy miniszterelnöki megbízottként harcol az autonómiáért.

  • A tűző nap ellenére is nagyjából ezren kijöttek élőben hallgatni Orbánt. Pedig a nagyszínpad előtte részen semmilyen árnyék nincs, maximum a magyar, székely és Fidesz-zászlók vetnek némi árnyékot.

  • A 27. Tusványos, hivatalos nevén Bálványosi szabadegyetem és diáktábor, kedden kezdődött, és az előző napokban olyan sztárok és sztárzenekarok léptek fel a nagyszínpadon, mint a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Vad Fruttik és Quimby. De persze Tusványos alapvetően a politikai beszédekről és a közéleti előadásokról szól, pénteken Kósa Lajos korrupcióügyi elemzésébe, és egy homoszexualitást kitárgyaló előadásba is belehallgattunk.

    Szinte egész héten itt van a jobboldali elit színe-java, valamint krémje, a héten L. Simon Lászlótól kezdve rengeteg fideszes polgármesteren át Bakondi Györgyig sokakat láttunk pólóban, lazán, felszabadultan.

  • Kedden kezdődött és ma ér véget a 27. Tusványos, amelynek fő attrakciója ezúttal is Orbán Viktor. A miniszterelnök nem is egyszerűen egy sátrat kapott, hanem rögtön a nagyszínpadot, ahol Tőkés Lászlóval és Németh Zsolttal beszélget a hivatalos program szerint. Itt, Tusnádfürdőn hatalmas a készülődés, már egy órával a kezdés előtt megtelt a színpad előtti rész.

Vissza az összes bejegyzéshez