Cáfolja a cég, hogy azért rúgták ki Márki-Zayt, mert polgármester-jelölt lett

2018.01.10. 15:59

Cáfolja azokat a híreszteléseket a Legrand Magyarország Zrt., hogy azért rúgták ki Márki-Zay Pétert az állásából, mert kiderült, hogy indul a polgármesteri posztért a hódmezővásárhelyi választáson.

Mint ismert, Márki-Zay Péter mögé a teljes ellenzék felsorakozott, bár hivatalosan továbbra is független jelöltként méretteti meg magát a fideszes Hegedűs Zoltánnal szemben. A jelölt körül érdekes dolgok történnek, amiket ő maga oszt meg a Facebookon: a döntése után két nappal kirúgták az állásából, a felesége fenyegetést kapott, hogy vizsgálatokkal fognak rászállni a vállalkozására, és bekamerázták az utcáját.

Volt munkahelye pedig közleményt adott ki, ami a Promenad.hu-n jelent meg. Eszerint a cég döntéseiben soha nem játszott szerepet a politika, így most sem. Márki-Zay április óta dolgozott a cégnél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben.

A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés, – ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás – a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017. októberében született meg. Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be. A munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően, decemberben került sor. A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.

A hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltről itt írtunk hosszabb riportot, amiből kiderül, hogy nagycsaládos, konzervatív értékrendű emberként miért indul a Fidesz jelöltje ellen.