Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Haláláig Fidesz-szimpatizáns volt, mégis rákerült a Figyelő Soros-listájára

2018.04.12. 20:05

A Figyelő csütörtöki számában A spekuláns emberei címmel tett közzé egy listát, megnevezve azokat, akik a szerkesztőség szerint „Soros György akaratának érvényre juttatásán dolgoznak”.

Az „Egyetemes alakok” negyedik helyén szerepel Boytha György, a CEU, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az ELTE egykori oktatója, aki 2010-ben, még a Fidesz választási győzelme előtt elhunyt.

Prof. Dr. Boytha György tart előadást 2008. október 15-én.
Prof. Dr. Boytha György tart előadást 2008. október 15-én.
Fotó: Magyar Ensz Társaság

Ezt fia, Boytha Péter közölte szerkesztőségünkkel, hozzátéve, hogy

soha párt tagja nem volt, politikai meggyőződése azonban igen. Igazi européer és haláláig a Fidesz politikájának támogatója volt.

Boytha Györgyöt a Rákosi-korszakban tíz évre ítélték, ebből hat évet leült. „Szakmai pályafutása során igazgatói állást szerzett Magyarországnak az ENSZ szerzői jogi világszervezetében. Az Antall-kormány nagykövetté nevezte ki, mely posztjáról a Horn-kormány idő előtt visszahívta” – olvasható a levélben.

A civilek megfélemlítési kísérletnek tartják a listázást, de nem ijedtek meg. Ungár Péter, az LMP politikusa és a Figyelő társtulajdonosa az Indexnek azt mondta, hogy nem ért egyet a cikkel és a lap munkájával sem. Schmidt Mária nem akart nyilatkozni, a sajtóosztályhoz irányította a Zoom.hu munkatársát.