Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú nyárra készül Kocsis Máté

2018.05.12. 09:39 Módosítva: 2018-05-12 09:40:09

Kocsis Máté körül csak úgy ízzik a levegő, miután beválasztották a parlamentbe, lemondott a VIII. kerületi polgármesteri pozícióról, de cserébe ő lett a Fidesz frakcióvezetője, és ez alkalomból interjút adott a Magyar Időknek.  

Szó esik arról, hogy "meg kell védeni  a határainkat", a 2016-os népszavazásról, amelynél "soha nem látott egység alakult ki", a Stop Soros törvénycsomagról, amelyet civil szervezetek ellen hoznak, mert Kocsis szerint azok "komoly jogi háttérrel, alapvetően kiskapuk kijátszásával Magyarországra támadó, politikai feladatot teljesítő álcivilek".

Szerinte a költségvetési törvény vitája és a költségvetésről szóló szavazás július végéig is eltarthat a parlamentben.

Szót ejtett az ellenzékről is, amelynek magatartása szerinte bohózathoz hasonlítható, például az MSZP-s képviselő, Burány Sándor kölcsönadása a Párbeszédnek, hogy az frakciót tudjon alakítani Kocsis szerint olyan, mint egy futballista átadása egy falusi csapatnak.

A DK frakcióvezetője lett Gyurcsány Ferenc, akivel kapcsolatban Kocsis azt mondta, hogy "ha kígyózó kígyókról vagy prímszámokról lesz szó", meg fogja keresni. A következő mondatában ugyanakkor azt is mondja, hoy az ellenzéknek már nem maradt nagyon más, csak a személyeskedés, amit Tordai Bence pénteki felszólalásával illusztrál.

Tordai tegeződött, amiért kétszer is rászólt a házelnök.

Hogy támogatják-e jövőre Tarlós Istvánt újabb főpolgármesteri ambícióiban, arra diplomatikusan válaszolt, azaz sehogy, csak megdicsérte Tarlóst, majd szóba került a kerülete, hogy mi lesz az időközi polgármesterválasztáson, amire válaszolva elképesztőnek nevezte, hogy egy párton kívüli mögé állnak be az ellenzéki pártok.