Eszter, Eliza
EUR 383,85 Ft
USD 358,25 Ft
14 °C
24 °C

Mégiscsak Orbánnak vette a honvédség az utasszállító repülőt

2018.07.19. 09:00 Módosítva: 2018.07.19. 14:08

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Izraelbe utazott, és amint arról az MTI fotókkal is beszámolt, azon a gépen érkezett, amelyet az idén vásárolt a honvédség, írta a Népszava. A 444.hu szerint Orbán a 605-ös lajstromszámú gépen landolt, amely az egyike annak a két gépnek, amiket a honvédség csapatszállítónak vett kétmilliárd forintért.

Orbán Viktor érkezik a Ben Gurion repülőtérre
Orbán Viktor érkezik a Ben Gurion repülőtérre
Fotó: Koszticsák Szilárd

Kérdésünkre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt írta, "mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a Honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk. Ehhez hasonlóan jár el például Németország, Franciaország, Szlovákia és Lengyelország kormánya is".

A gépet februárban mutatták be a sajtónak, és amint a 444 az akkori honvédelmi minisztert, Simicskó Istvánt idézte: a „beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás”.

Lázár János ugyanakkor tavaly decemberben már utalt rá, hogy Magyarországé az egyetlen európai kormány, amely nem rendelkezik kormánygéppel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek