Tüntetők mentek a Magyar Televízió székházához

Index
2018.10.23. 16:27
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Toroczkai arról beszél, hogy a kárpátaljai magyarokat Antall József árulta el, ennek isszuk a mai napig a levét. Ezért azt kérik, hogy az ukrán kormány biztosítsa a kárpátaljai magyarok önrendelkezését, ha pedig ezt nem tudja biztosítani, akkor adja vissza Kárpátalját Magyarországnak.

    Az ötlet nagy tapsot kap.

  • Ma hősöket jöttünk ünnepelni. Ezt még azok sem merik vitatni, akik ha ma 1956-ot írnánk, ellenük harcolnának

    - kezdte beszédét Toroczkai László, a Mi hazánk mozgalom alapító elnöke. 1956 történelmi krízishelyzet volt, amikor mindenki eldönthette, hogy mi lesz belőle, hős vagy áruló.

    A hősök egy szabad Magyarországért harcoltak, ha ma megkérdezzük őket, mit értettek őt a szabadságon, akkor azt fogják válaszolni, hogy gendersemleges óvodákat szerettek volna látni?! Vagy szerettek volna olyan Európához tartozni, ahol a gyerekek számára a lovag nem a hercegnőt akarja meghódítani, hanem a herceget?!

  • A halálbüntetés visszaállítását és az írni, olvasni tudás választáshoz kötését, az abortusz előtt a magzat szívhangjának meghallgatását szorgalmazza a Mi hazánk mozgalom, jelentette be Novák Előd.

  • Novák Előd azt mondja, győzelmet arattak, mert a Fővárosi Önkormányzat visszavonta azt a tervezetet, hogy a rasszista, kommunista Mandeláról teret nevezzenek el. Novák szerint Etelének fogják hívni az új teret.

    Eldördül a harmadik díszlövés a korabeli, hatástalanított ágyúból.

    Váltsunk kormányt, váltsunk ellenzéket!

    - ezzel indít kampányt a Mi hazánk mozgalom, jelentette be Novák Előd.

  • A kommunizmus áldozatai forognak a sírjukban, mondja Novák Előd. Ezért a titkosított iratok kutathatóságát követelik. Kitiltanák a közéletből a pártállami vezetőket, így Gyucsány Ferencet is. Szerinte a Fidesz mindig megakadályozta a múlt feltárását, félnek precedenst teremteni ezzel.

    A Fidesz szembeköpi saját szavazóit.

    Szerinte a rákosista alkotmány helyére egy hasonló alaptörvény került. Egyetlen jobbító javaslatot nem fogadtak el. A luxusnyugdíjak ügyét sem.

    A demonstráción eldördül a második díszlövés is.

  • Nem történt meg az állambiztonsági múlt feltárása, veti fel Novák Előd, a Jobbikból kiszakadt Mi hazánk mozgalom egyik alapítója. Majd bejelenti, hogy Pongrácz András fogja elsüti a hatástalanított ágyút.

    Három díszlövést adunk le, minden beszédnél hatásosabban

    - mondja Novák Előd.

  • Számomra nem Nagy Imre, Malétár Pál a forradalom hőse, hanem a Pesti srácok, a Pongrácz testvérek, akik megtanították a szovjet hadseregnek azt, hogy itt a Kárpát-medencében olyan nép él, aminek a vérében van a honvédelem - mondta Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a Mi hazánk mozgalom demonstrációján. Szerinte a jobboldaliság ma Magyarországon az elvtelenség és jellemtelenség szinomimájává vált. Ezt nem szabad hagyni.

    Az ávósok utódjai itt élnek közöttünk, meleg felvonulást csinálnak, védik a Sargentinit, ma azért nem tudnak ennél többet tenni, mert nincsenek hatalmon és nem is lesznek.

  • A világ megtudta, hogy itt mi Pesti srácok megvertük az oroszokat

    - mondja Pongrácz András a Corvin közben. Mint mondja, nem tartott soká az örömmámor, jött november 4, annyit adtak nekünk, amit már nem bírtunk elviselni. Én a legfiatalabb, mikor láttam, hogy elveszett győzelmünk, tudtam, hogy el kell hagynom a hazámat. Itt 435 pesti srác halt meg a Corvin közben, több mint 1000 év börtönbüntetést szabtak ki a szabadságharcosokra. Szerencsére mind a hatunknak sikerült új életet kezdenünk idegenben. Öt gyermekem és 17 unokám van.

    Ne felejtsétek el, hogy a mai hazafiaknak csak a Mi hazánk mozgalom van, éljen a Mi hazánk. 

  • A Corvin közben nagyjából 500-an vannak a Mi Hazánk rendezvényén, többen mint a Jobbik tavaly október 23-i megemlékezésén. Olyan a hangulata, mint egy tíz évvel ezelőtti Jobbik-gyűlésnek, Betyársereggel, aláírásgyűjtéssel. A legtöbb megjelent ember alá is írta a követelést, hogy 2020. július 4-én Versailles-ban tartsanak nemzeti konzultációt Trianon felülvizsgálatáról.

  • Mi Pongrácz testvérek itt voltunk hatan a Corvin közben, én kezdtem a forradalmat 23-án a családból. Egy lángvágóval mi döntöttük le Sztálin szobrot a lábáról

    - mondta Pongrácz András Mi hazánk mozgalom tüntetésén.

    Pongrácz örül, hogy megalakult a mozgalom és szeretné megérni ennek a pártnak a kormányra kerülését is. Szerinte őrült szükség van erre a mozgalomra, mert hiteles erőre van szüksége az országnak.

    Mint mondja, 1956-ban 17 éves volt, diák, iskolába ment aznap. Az egyetemisták 17 pontját látta a városban, villamossal ment hazafelé, amikor látta, hogy egy szobor előtt gyülekezés volt, fiatalok beszéltek, odament. Ott döntötték el, hogy ledöntik a Sztálin szobrot.

  • Az Isten törvényei szerint rendezzük be az életünket, ezzel emelkedünk ki a népek és nemzetek köréből - figyelmeztet a Mi hazánk mozgalom demonstrációján Kovács Attila református lelkipásztor. Mint mondja, napjainkban tanúi lehetünk a szolgalelkűségnek, nem tudunk élni a szabadságunkkal.

    A nép, amíg szolgalelkűségben van, nem tud élni az Isten adta szabadsággal sem. Idegen hatalmakat, idegen vallásrendszereket emel maga felé.

    Nem arra hivattunk, hogy megfelelési kényszereknek engedve idegen érdekeket szolgáljunk ki. Testvéreink nekünk a nemzeti érdekeket kell szolgálnunk.

    Istennek van szándéka ezzel a nemzettel, van küldetésünk

    - mondja a lelkipásztor.

Vissza az összes bejegyzéshez