Olivér
5 °C
8 °C

Kamupártok tucatjainak listájára kerültek rá gyanús módon ellenzéki képviselők nevei

2018.03.06. 14:52 Módosítva: 2018-03-26 13:26:27

Egyre több hamisított aláírásra derül fény egy hónappal a választások előtt. Két nappal ezelőtt hamisított aláírásokat találtak az LMP kisvárdai ajánlóívein, ma pedig egy LMP- és egy Együtt-képviselő is jelezte, hogy gyanús körülmények között bukkantak fel egy tucat kamupárt ajánlóívén.

Kassai Dániel, az LMP országgyűlési-képviselőjelöltje emailben keresett meg minket, hogy oknyomozásba kezdett, mert felmerült a gyanú, hogy visszaéltek az adataival. A helyi választási irodához fordult, és kiderült, hogy összesen nyolc kamupárt élt vissza Kassai nevével, aláírásával és személyes adataival. A kamupártok a következők:

  • Haza Mindenkié Párt
  • Szegényekért Párt
  • Magyarországi Cigánypárt
  • Szegény Emberek Magyarországáért Párt
  • Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt
  • Hajrá Magyarország! Párt
  • Haladó Magyarországért Párt
  • Minden Szegényért Párt

Kassai a fentiek miatt feljelentést tett a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon.

Hasonlóról számolt be az Együtt is. A párt mezőhegyesi tagja, Kovács István két pártnak adott be ajánlást a Békés megyei, Orosháza központú választókerületben, de a helyi választási bizottságtól kikért adatokból az derült ki, hogy a két párton kívül további 11 párt ívein is szerepel a neve, ezért feljelentést tesznek a rendőrségen és a NAIH-hoz fordulnak személyes adattól való visszaélés miatt.

Korábban részletesen foglalkoztunk azzal, hogy a fideszes többségű törvényhozásnak köszönhetően segíti a szabályozás a kamupártok indulását, hiszen egy választó több jelöltet is ajánlhat, vagyis tetszőleges számú jelölt papírját írhatja alá. A kizárólag nyerészkedésre létrejött, az eddigi négy évben semmilyen aktivitást nem mutató kamupártok miatt is készülhetnek a választók indokolatlanul hosszú szavazólapra a választásokon. A Jobbik már az egyik választókerületben konkrét választási csalásra gyanakszik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?