Hadházyt legyőzte a fideszes Horváth

2018.04.09. 00:29

Tolna megyében a legnagyobb kérdés az volt, hogy a fél ellenzék által támogatott, egykor fideszes, de már jó ideje LMP-s Hadházy Ákos legyőzi-e a fideszes Horváth Istvánt Szekszárdon. Ráadásul az MSZP-s Harangozó annyira az utolsó pillanatban lépett vissza, hogy egyes szavazólapokról a nevét se húzták le.

Ha mindketten állva maradtak volna, az előzetes felmérések alapján a négy éve győztes és újrázásra készülő fideszes Horváth István akár 35 százalék körüli eredménnyel is mandátumot szerezhetett volna. Így a baloldali ellenzék egyedüli jelöltjeként Hadházy esélyei komolyan megnőttek, a fej-fej melletti versenyben  azt várták korábban, hogy a 15-20 százalék környékére mért jobbikos Szabó Balázs híveinek átszavazási hajlandósága dönthet.  Horváthot egyébként onnan ismerhetik, hogy az államtitkár pár éve még angoltanárként dolgozó felesége hirtelen dúsgazdag lett, és kiugróan sikeres üzletasszonnyá vált.

Nos, végül Hadházy simán kikapott Horváthtól, a harmadik, jobbikos Szabót pedig rendesen félremérhették, a vártnál jóval kevesebb szavazatot kapott. 

A másik két körzet elég lefutottnak tűnt előzetesen is. A kettes számú, dombóváriban a fideszes Potápi Árpád győzelme volt erősen sejthető, a hármas paksiban a fideszes Süli János volt a toronymagas esélyes. Ennek megfelelően is alakultak az eredmények, a kettes tolnai körzetben játszi könnyedséggel nyert Potápi, a második jobbikos és harmadik DK-s versenytársa a kanyarban sem volt . A hármas körzetet vitte hasonlóan vitte Süli János, csak ő jobbikost és MSZP-Párbeszédest utasított óriási előnnyel maga mögé.