Szembeszállnak a zsidózó részeg turistákkal

2019.05.29. 06:25

Megelégelték a részeg turisták zsidózását a fővárosi bulinegyedben, ezért önkéntesekből álló „biztonsági szolgálatot” hoznak létre a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) kezdeményezésére, írja a Népszava.

Rendszeresen történnek verbális atrocitások a VII. kerületben

– mondta a lapnak Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke, volt fideszes önkormányzati képviselő. Angolul becsmérlik a zsidókat, néha „Heil Hitler!”-eznek. Leggyakrabban az ortodox zsidókat éri inzultus.

Mások árnyalták a képet, és arra hívták fel a figyelmet, hogy a kerületben fideszes belharc van, ennek a része lehet Szabó nyilatkozata. 

A Tett és Védelem Alapítvány mindenesetre fellép mindenfajta gyűlölködés, gyűlöletkeltés ellen. A TEV mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból „Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros”, mondta Szalai Kálmán, az alapítvány titkára.

Az alapítványt az ortodox gyökerű Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Köves Slomó hívta életre 2012-ben.