Fidesz: Szivárványkoalíció

2019.07.05. 12:33 Módosítva: 2019.07.05. 12:39

Reagált a Fidesz Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, valamint az ellenzéki pártok pénteki bejelentésére, amely szerint minden budapesti kerületben egy jelöltet indítanak a kormánypárti polgármesterjelöltekkel szemben. 

A Fidesz szerint Karácsony alkalmatlan a főváros vezetésére, mert még egy kerületet sem tud vezetni, a többieket meg csak a hatalom és a pénz érdekli - írták. A kormánypárt szerint az ellenzéket nem Budapest, hanem a hatalmi osztozkodás vezérli, a háttérben marakodnak, átvágják egymást és Karácsonyt is. 

"Ez a szivárványkoalíció a teljesen alkalmatlan Karácsony Gergellyel, Gyurcsányékkal, a szocialistákkal, a Jobbikkal, a momentumosokkal, az LMP-sekkel egy napot se lenne képes együtt dolgozni a fővárosért. Alkalmatlanságukkal és hatalmi marakodásukkal együtt tennék tönkre mindazokat az eredményeket, amelyeket Budapest az elmúlt években Tarlós István és a kormány közös munkájával elért" - írta a Fidesz. 

Nem először kerül elő a szivárványkoalíció kifejezés a fideszes kommunikációban, Szombathelyen a közgyűlési többséget megszerző ellenzéket például bevándorláspárti szivárványkoalíciónak nevezték.