Ebben a kampányban is a bevándorlókkal riogat a Fidesz

Kampánynapló - szeptember 17.

2019.09.17. 13:47
  • Pikóéknak adott igazat a Fővárosi Választási Bizottság

Újabb fejezetéhez ért a kormánypárti sajtó által kirobbantott "illegális adatgyűjtés"-gate. Míg a VIII. kerületi választási bizottság eleget tett a Fidesz–KDNP kérésének, és két, feltételezésen alapuló újságcikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.  Az FVB-ban egyhangúan megállapították: a VIII. kerületi választási iroda csupán két, feltételezéseken alapuló újságcikk miatt még nem mondhatta volna ki, hogy jogsértést követett el Pikó stábja. További részletek itt.

  • Összellenzéki "női kampányt" indítanak Dália néven jobbikos politikusnők

Minden "valóban ellenzéki" erő képviselői jelezték már részvételi szándékukat - közölte Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.Hangsúlyos témáik között említette a környezetvédelem ügyét, jelezve, programjukat az önkormányzati kampány során elemenként mutatják be, pártlogók nélküli, egységes fellépéssel. A névválasztásról szólva elmondta, a dália egyszerre jelképezi az őszt, a nőiséget, az örömet és a színességet. (MTI)

  • Elmeszelték az önkormányzati logóval kampányoló fideszest

A XVIII. kerületben Szarvas Attila Sándor – aki civil kapcsolatokért és egyházügyekért felelős alpolgármester, illetve fideszes képviselőjelölt most is – olyan szórólapokat készített, ahol a neve mellett feltűnnek az alábbi logók is a jobb alsó sarokban: Fidesz, KDNP, XVIII. kerület. Most kiderült, hogy ez törvénysértő

  • Az ellenzéki jelölt parkolási ötletét támogatja a fideszes Láng Zsolt

Lang Zsolték szerint már megvolt ez az ötletük és nem az összellenzéki jelölt ötletét nyúlták le. A II. kerületben kedvezményes mélygarázsos parkolást ígért a helyieknek az ellenzék jelöltje. Mindazoknak, akik a Mammut környékén tapasztalható beruházások miatt évek óta szívnak a parkolással. Az önkormányzat most azt állítja, hogy ez a kedvezményes parkolásos ötlet már rég megfogalmazódott bennük, tehát szó sincs arról, hogy az ellenzéki jelölt ötletét nyúlnák. Részletek itt. 

  • Több zöldet ígér a DK

Niedermüller Péter ellenzéki polgármesterjelölt azt ígéri, hogy megválasztása esetén az önkormányzat növelni fogja a VII. kerület zöldfelületeit, korlátozza az átmenő forgalmat, javít a parkolási helyzeten és ráveszi a kormányt, hogy sorolja a kiemelt kórházak közé a Péterfy Sándor utcai intézményt.

  • Karácsony a patkányokról: egy tipikus fideszes mutyi

"Egy tipikus fideszes mutyi forgatókönyvének összes elemét látni lehet a fővárosi patkánymentesítésre kiírt közbeszerzési pályázatnál és az ügyben Tarlós István főpolgármester minden megnyilvánulása hazugság volt" - jelentette ki Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. Trippon Norbert, a Fővárosi Önkormányzat Közbeszerezési Bizottságának szocialista elnöke közölte, a testületet "nagyon durván becsapták", ezért kezdeményezi a bizottság rendkívüli ülésének összehívását az ügy tisztázása érdekében. Tarlós István belső vizsgálatot indít a fővárosi patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében. A Fidesz szerint Karácsony "megint csak saját alkalmatlanságáról állít ki bizonyítványt: egy olyan közbeszerzést támad, amelyet ő maga is megszavazott és részt is vett a patkányirtással megbízott cég kiválasztásában." További részletek itt

  • A Fidesz azt hirdeti, hogy az ellenzéki polgármesterek bevándorlókat telepítenének mindenhová

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János úgy fogalmazott: az októberi önkormányzati választás tétje különösen nagy a magyar településeknek, a bevándorláspárti európai baloldal ugyanis minden szinten ki akarja építeni a hálózatát a tagállamokban.