Kegyeleti okokból nem kampányol az ellenzék

Kampánynapló: szeptember 20.

2019.09.20. 15:42 Módosítva: 2019.09.20. 17:54

Ezek a dolgok történtek szeptember 20-án a közelgő önkormányzati választással kapcsolatban:

Ellenfele családjával kampányolt a dunakeszi fideszes

A polgármester kampányfüzetében véletlenül az összelenzéki jelölt, Gerner Péter feleségét és fiát is bemutatták

Kegyeleti okokból egy egész hétvégén nem kampányol az ellenzék a 17. kerületben

Gy. Németh Erzsébet a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a fideszes polgármester, Ríz Levente halála miatt a hétvégén elmaradnak kampányeseményeik.

A semmiből toppant elő egy polgármester-jelölt a Várkerületben

Jakab-Novák Eszter függetlenként összeszedte a kellő számú választói ajánlásokat, így harmadikként ő is rákerül majd a polgármester-választási szavazólapra Budapest I. kerületében. Jakab-Novák Eszter korábban semmilyen politikai tevékenységet nem folytatott. Ami miatt a 168 óra cikke különös jelentőségűnek nevezi felbukkanását, az az, hogy a kerületben egy friss felmérés szerint nagyon szoros eredmény várható a kerületet öt ciklus óta irányító fideszes Nagy Gábor Tamás és az ellenzék által támogatott V. Naszályi Márta között. (168 óra)

Puzsér feudalizmusnak nevezte a mai Magyarországot a köztévében

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt péntek reggel az M1 műsorában erős szavakkal kritizálta a kormányzatot, és a kormányzat által kialakított rendszert az országban.

Nem más, mint a magyar társadalom jobbágysorba züllesztése. Színtiszta feudalizmus

– mondta vehemensen, meg azt is, hogy

Ami most zajlik, az nem lopás, ezek Orbán Viktor hűbéradományai.

A köztévé szerint Karácsony nem akart bemenni stúdiójukba, Karácsony stábja szerint meg nem hívta vissza őket az M1

Mit szólt hozzá, hogy Karácsony Gergely sajtósán keresztül üzenve nekünk azt mondta, hogy azért nem jön el ma, mert ön is és Berki Krisztián is itt lenne?

- ezt kérdezte pénteken reggel az M1 riportere Puzsér Róberttől. Az Index megkérdezte Karácsony Gergely stábját, hogy miért maradtak távol az interjúlehetőségtől és ők cáfolták, hogy a sajtós lemondta volna a lehetőséget.

A Karácsony-stábnál azt mondták, csütörtökön önálló szereplési lehetőséget kértek az M1-től, ahogyan erre a többi – akár még nyilvántartásba sem vett – főpolgármester-jelöltnek, valamint Tarlós Istvánnak már többször volt alkalma az elmúlt egy hónapban, Karácsony Gergelynek viszont nem. Amikor az M1-el ezt egyeztetni kezdték, a tévé munkatársa visszahívást ígért, majd soha többé nem jelentkezett, mondják.

Pikó biztos benne, hogy nem lesznek személyes adatok a lefoglalt gépein

Pikó András az ellenzék józsefvárosi polgármesterjelöltje a Magyar Hangnak adott interjút. A lap pénteken megjelenő számában a korábban újságíróként dolgozó polgármesterjelölt azt mondta, hogy

TELJESEN BIZTOS BENNE, HOGY A KAMPÁNYKÖZPONTJÁBAN LEFOGLALT LAPTOPOKON NEM LESZNEK OTT AZOKNAK AZ ADATAI, AKIKTŐL KORÁBBAN ALÁÍRÁST GYŰJTÖTTEK.

Mindez azért fontos, mert a rendőrség szerint elképzelhető, hogy Pikó kampányközpontjában jogszerűtlen adatgyűjtés folyt.

Klímaügyben mentek Áderhez az ellenzéki képviselők

Az ellenzéki parlamenti frakciók képviselői, független országgyűlési képviselők és a Momentum politikusa közösen vonultak a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz pénteken, hogy átadják a klímakatasztrófa megfékezéséről szóló határozati javaslatukat Áder János államfőnek.

A Sándor-palota előtt tartott közös sajtótájékoztatójukon elmondták: azt szeretnék, ha a javaslatukban foglaltakat is képviselné Áder János az ENSZ hétfőn kezdődő klímacsúcsán.

Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva. (MTI)

Puzsér és Karácsony ellenében döntött az választási bizottság

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön arról döntött, hogy

  • nem gond, hogy Gulyás Gergely azt mondta, ha Karácsony lesz a főpolgármester, Budapest nem kap fejlesztési pénzt;
  • arról is döntött, nem tárgyalja, hogy van-e átfedés Berki Krisztián és Tarlós István fideszes főpolgármester-jelöltek ajánlásai között.