Annyi gyerek szenvedett sérülést, hogy át kell alakítani a választás előtt átadott csúszdaparkot

2019.10.24. 07:41

Az Index is megírta, hogy október 11-én átadták a Reformátorok terén a XVI. kerületben az új csúszdaparkot, azonban a választás előtti nagy sietség következtében valahogyan senki sem vette észre, hogy a közel 400 millió forint önkormányzati pénzből felújított játszótér balesetveszélyes. Most a 24 írja, hogy

volt olyan gyerek, akinek eltört a sípcsontja az egyik csúszdán,

és az önkormányzat is belátta, hogy át kell alakítani az egészet.

A cikk szerint több gyerek gipszet kapott, miután az újonnan átadott csúszdát kipróbálta, de olyan is akad, akinek kitört a foga. A szülők elmondása szerint két napon át vitték a sérült gyerekeket az ügyeletre a veszélyes csúszdapark miatt.

A játszóteret még a választás előtt adta át sebtiben Kovács Péter fideszes polgármester, akit a mostani önkormányzati választáson újra megszavaztak. Kovács korábban arról beszélt, hogy nagyon jól sikerült a beruházás, de a csúszdák valószínűleg túl gyorsak, ezért alakítani kell rajtuk. Hozzátette, hogy ez egy fejlesztőjáték, tehát hozzátartozik, hogy a gyerekek így tanulják meg, hogyan álljanak meg a végén.

A csúszdaparkot két nappal az átadás után le kellett zárni a rengeteg szülői panasz és sérülés miatt, akkor az önkormányzat nem tartotta veszélyesnek az eszközöket, ha megfelelően használják ezeket. Először két csúszdát zártak le a háromból, majd múlt hét szerda a harmadikat is. A 24 helyszíni beszámolója szerint múlt szerdán munkások már dolgoztak a csúszdákon.

A szülők egyébként arra panaszkodnak, hogy hiába írta levelet az önkormányzat által megadott címre, sokáig semmiféle reakciót nem kaptak. Végül egy hét csúszással az önkormányzat annyit kommunikált feléjük, hogy igazából minden rendben van a csúszdákkal. De a szülőkkel legalább szóba álltak, a 24-nek 10 napja nem válaszol az önkormányzat.