Ez a poszt a következő Percről percre része:

Nem tervezik a kijárási tilalmat

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lehet csökkenteni a vírus terjedését. Kerülni kell a szoros kontaktusokat, így megakasztva az átadásokat. Fokozatosan nő a mintavételek száma, Müller szerint együtt a felfedett betegek számával. A WHO ajánlásainak megfelelően vizsgálják az összes gyanús esetet, és az ő környezetükben lévő potenciális betegeket is. 

  • Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal kezdte, hogy most még a csoportos megbetegedések időszakában járunk, a megbetegedések rövid időn belül tömegesek lesznek. A legfontosabb feladat most, hogy lassítsuk ezt a folyamatot. 

  • Az Index megbízásából közvélemény-kutatást készített a Závecz ZRI a magyarok koronavírussal kapcsolatos vélekedéséről. Három érdekes megállapítás: 

    • Az emberek többsége szinte minden koronavírusos hírt elolvas, megnéz.
    • Ha lesz oltás, az emberek fele tervezi beoltatni magát.
    • A többség elegendőnek tartja az eddigi óvintézkedéseket, de még szigorúbb intézkedéseket is elfogadna.

    További részletek ebben a cikkünkben

  • Pénteken állt át az Operatív törzs az online tájékoztatókra, kérdezni előzetesen, írásban lehet, a törzs pedig eldönti, hogy mire válaszol és mire nem. Tegnap tucatnyi kérdést küldünk, a tájékoztató során azonban egyik sem került sorra. A szombati esemény előtt írásban négy kérdésünkre reagált a központ. Kíváncsiak voltunk például arra, hogy mit jelent konkrétan a megemelt tesztelési kapacitás, "hány vírusteszt elvégzésére képes a kijelölt 7 hatósági labor és az NNK eddigi laborja együttesen, naponta?"

    Többszörösére nőtt a naponta elvégezhető tesztek száma

    - írta a Koronavírus Sajtóközpont.

    További részletek és megválaszolatlanul maradt kérdéseink ebben a cikkünkben

  • Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), a 18 új, szombaton jelentett esettel már 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel. A két külföldi állampolgár közül az egyik brit, a másik vietnámi.

    A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus, írja a kormányzati portál.