új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fél egy előtt nem sokkal véget ért a csütörtöki kormányinfó. 

  Bejelentették, hogy a múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási keretet után újabb 2,12 milliárd forintos támogatást különített el a kormány. Ebből kisebb és nagyobb vidéki klubok és koncerthelyszínek is részesülnek, több száz koncertet támogat a kormány. Ezeket a koncerteket úgy kell elképzelni, hogy nagyobb, "raktár-típusú" helyszíneken veszik majd fel a zenét, azután pedig az Antenna Hungária segítségével fogják streamelni az előadást. Nézők valószínűleg nem lehetnek ott, ahol a zenészek játszanak majd, de szakembereket akár az együttesek is vihetnek magukkal.

  Spanyolországban az eddigi zöld minősítés helyett  sárga besorolást kapott  a fertőzések emelkedése miatt, de más országokat is átminősíthetnek az elkövetkező hetekben. 

  Gulyás szerint nincs probléma az SZFE új kuratóriumával, ebbe az egyetemnek amúgy sincs beleszólása. A kormány a modellváltással hosszabb távon garantálja a piacképes működést, amibe az államnak nem lesz beleszólása. 

  Tárgyalnak a Bankszövetséggel a hitelmoratórium meghosszabbításáról, de még nincsenek konkrétumok. 

  Gulyás szerint jó remény van arra, hogy Magyarország még az idén eléri a tavalyi foglalkoztatási adatokat.

 • A hvg.hu a koronavírus elleni oltóanyagról kérdezte Gulyást, miután az Emmi azt válaszolta nekik, hogy Magyarország a vakcinák beszerzésére megkezdte a tárgyalásokat.

  Gulyás bejelentette, hogy a kormány lekötött ötmillió vakcinát.

  Egyelőre egyébként még csak a kutatások folynak, nincs meg az oltóanyag. 

 • Újságírói kérdésre Gulyás azt is elmondta, hogy tárgyalnak a Bankszövetséggel a hitelmoratórium meghosszabbításáról, de még nincsenek konkrétumok. 

 • Ahol nem tud együttműködni a polgármester és a képviselők, ott a legjobb megoldás, ha feloszlatja magát a testület, mondja Gulyás. Az utóbbi hetekben és hónapokban Gödön, Pázmándon és Perkátán is feszültségek alakultak ki.

  Gulyás szerint a felelős vezetéshez elengedhetetlen az együttműködés. 

 • Jó remény van arra, hogy Magyarország még az idén eléri a tavalyi foglalkoztatási adatokat - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely azt is mondta, hogy ősszel lehet több adatra számítani a magyar gazdaság idei működéséről. Megjegyezte, azzal senki nem tud semmit tenni a világon, hogy volt egy másfél hónapos leállás, rendkívül mérsékelt működés a gazdaságban.

 • Ismét az SZFE jövőjéről kérdezik a minisztert. Szerinte nem lehet pártossággal vagy szakmai felkészületlenséggel vádolni az újonnan kinevezett kuratóriumot. 

  A kormány jobb feltételeket és több pénzt biztosít az egyetemnek, és az új struktúra kizárja az állami beavatkozást. 

  Vannak még tervek az SZFE jövőjéről, folytatta Gulyás, de erről egyelőre nem árult el részleteket.

 • Formálisan igaz, hogy nem hallgatták meg az áldozatokat az Operettszínházban történt zaklatási ügy vizsgálata során, de a valóságban nem egészen így van, mondta Gulyás. 

  Mint fogalmazott, megidézték az áldozatokat, de nem jöttek el, csak ezután zárták le a vizsgálatot. 

 • Szentkirályi Alexandra szerint ezeket a koncerteket úgy kell elképzelni, hogy nagyobb, "raktár-típusú" helyszíneken veszik majd fel a zenét, azután pedig az Antenna Hungária segítségével fogják streamelni az előadást.

  Nézők valószínűleg nem lehetnek ott, ahol a zenészek játszanak majd, de szakembereket akár az együttesek is vihetnek magukkal.

  Az, hogy kinek mennyi lesz a felléptidíja, az egyéni tárgyalásokon fog múlni, de Szentkirályi szerint az a cél, hogy "jobb gázsit" kaphassanak nemcsak az érintett zenészek, de a közvetítésben résztvevő technikusok, szakemberek is.

 • Gulyás azt mondja, örül, hogy a kormányinfón olyan szabadság van, hogy bármiről kérdezhetik, de az ellenzéki pártok belügyeiben nem ő az illetékes. 

  Aztán perceken keresztül beszél Gyurcsány Ferencről, hosszasan felidézve a 2006-os eseményeket is. 

  Kijelenti, hogy Gulyás máig viszonyítási pont az ellenzéki pártok számára, így a Momentum politikusai is a DK elnökének próbálnak megfelelni. 

 • Gulyás azt mondja, senki nem ígérte a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek, hogy ők is jelölhetnek tagokat a kuratóriumba, a törvény szerint a minisztériumot illeti a kuratórium felállítása. 

  Szerinte a jelenlegi kuratórium garantálja a magas szakmai, piacképes működést. Kijelentette, hogy nem politikai kinevezések történtek, Rátóti Zoltán színész vagy Lajos Tamás rendező tehetségéhez például nem fér kétség Gulyás szerint. 

 • A Magyar Nemzet az őszi futóversenyekről kérdezi Gulyást.

  A miniszter arról beszél, hogy jelenleg csak augusztus végéig látnak előre, így nem tudják megmondani, mi lesz az őszi rendezvényekkel. 

 • A Pesi úti idősotthon fővárosi fenntartásban van, ha a főváros nem tudja fennaratni, akkor ne kifogásokat keressen, hanem adja át egy olyan fenntartónak, aki tudja működtetni - mondta Gulyás Gergely a Hír TV kérdésére válaszolva.

 • Belügyminiszter beszámolt a Röszkénél történt betörésről, ebből Gulyás Gergely szerint az derült ki, hogy 90-100 fő összesen 4-5 csoportban próbált meg áttörni a röszkei határzáron, de a rendőrség ezt meg tudta akadályozni.

  Egy líbiai állampolgár ellen van folyamatban eljárás.

  Nem zárható ki, hogy a következő hetekben-hónapokban a határhelyzet romlani fog, ez a balkáni útvonal viszonylagos zártságától függ - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 • A kormány foglalkozott a zenekari támogatásokkal is, újabb támogatási csomagról döntöttek szerdán.

  A múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási kereten felül egy 2,12 milliárd forintos támogatást különítenek el. 

  Ebből kisebb vidéki klubok és koncerthelyszínek, nagyobb klubbok és határon túli koncerthelyszínek is részesülnek.

  Nyolc kisebb vidéki klub és koncerthelyszín egyenként maximum 9 millió forintos támogatást kap, 10-10 kisebb könnyűzenei koncertre.

  Húsz nagyobb klubnak pedig egyenként 30 millió forintot adnak, ebből szintén 10-10 könnyűzenei eseményt valósíthatnak meg.

  Emellett 11 határon túli klubnak is 9 millió forintos támogatást nyújtanak.

  A támogatásokat a Petőfi Irodalmi Múzeum kezeli. 

 • A szerdai kormányülés legfontosabb témája ismét a koronavírus-járvány volt, mint az elmúlt öt hónapban, kezdte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfót. 

  Európában több országban is jelentősen nőtt a fertőzések száma az elmúlt időszakban.

  Gulyás felidézte, hogy Spanyolországban az eddigi zöld minősítés helyett sárga besorolást kapott a fertőzések emelkedése miatt, de más országokat is átminősíthetnek az elkövetkező hetekben. Az Operatív Törzs keddenként tesz javaslatot rá, szerdán dönt a kormány, és péntektől lép életbe az átsorolás.

  Arról is beszélt a miniszter, hogy a zöld országoknál is fokozottan oda kell figyelni, mindenkinek a józan belátására bízzák, hogy hova utaznak. Szerinte Szlovákiába, Ausztriába, Horvátországba és Szlovéniába nagyobb kockázat nélkül lehet utazni, de a többi környező országban nő a fertőzések száma.