Nincs kegyelem, Kövér ragaszkodik Jakab 4,4 milliós bírságához

2020.11.26. 17:27

Négy és fél millió forintjába fájhat a Jobbik elnökének, hogy egy zsák krumplit akart tenni Orbán Viktor asztalára az Országgyűlés üléstermében, a parlamenti mentelmi bizottság ugyanis három igen és három nem szavazat mellett elvetette a Jobbik-elnök kéthavi fizetésmegvonás ellen indított fellebbezését. A politikus az októberi borsodi időközi választásra és a a Fidesz állítólagos szavazatvásárlására utalt a krumplizsákos akcióval. 

Jakab Péter a mentelmi bizottságtól kérte a döntés hatályon kívül helyezését, emiatt  kellett most a törvény szerint határozati javaslatot benyújtania Kövér Lászlónak.

A borsodi időközi megméretésen győztes fideszes  Koncz Zsófia az Indexnek  nyilatkozva tagadta az ellenzék vádjait. 

A Jobbik-elnök egyébként nemcsak a krumplizsákos akcióval vívta ki a házelnök haragját. Az Országgyűlésben Kövér László legutóbb azért vonta meg a szót tőle, mert a KISZ-es múltjára emlékeztetve elvtársnak szólította a házelnököt. Az ellenzéki vezető viszont úgy látja, ez nemcsak ellene irányul, hanem figyelmeztetés mindenkinek, aki kritizálni merészeli az Orbán-kormányt.

A rendszerkritikusoknak azt üzente Kövér László, hogy fogd be szépen a szád

– áll a politikus közösségi oldalán.

A játszmának tehát még nincs vége, de ha a kétharmados többséggel bíró Fidesz megszavazza a Kövér-féle javaslatot, Jakab Péter búcsút mondhat  4 413 600 forintjának.