Erősít a Fidesz: kampányt indít az oltásellenesek ellen

D SOS20191114015
2021.04.02. 12:13

Online kampányt indít a Fidesz annak érdekében, hogy meggyőzzék az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak.

Hollik István kommunikációs igazgató az MTI-t arról tájékoztatta: a Fidesz azt akarja bemutatni, hogy mekkora felelőtlenség a baloldal oltásellenes politikája, mert az emberéletekbe kerül. 

Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra, és nem vette föl a felajánlott vakcinát

– mondta Hollik István, hozzátéve, hogy a Fidesz Facebook-oldalán már elérhető a kampány keretében készült első videó, ami a „baloldal kétszínűségével szembesíti a magyar embereket”.

A kormánypárti politikus továbbá kifejtette: amíg a baloldal petíciót indít, illetve bizalmatlanságot kelt egyes vakcinákkal szemben,

azaz másokat lebeszélnek egyes vakcinákról, lebeszélnek arról, hogy bizonyos típusú vakcinákat elfogadjanak, addig maguknak beadatják az oltást, mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc is tette csütörtökön.

Elfelejtődött a DK petíciója

A Demokratikus Koalíció korábban petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Az Index még március elején kereste az ellenzéki párt sajtóosztályát, hogy hányan írták alá a kezdeményezésüket, de nem kaptunk választ. 

A Demokratikus Koalíciótól ugyanakkor korábban többször is azt hangsúlyozták, hogy oltáspártiak, és csak azokkal a vakcinákkal van problémájuk, amelyeket még nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Az ellenzéki párt elnöke, Gyurcsány Ferenc csütörtökön kapta meg a Pfizer-vakcina első dózisát.

Mondom újra: megér tíz percet, egy órát, ha utazni kell, akkor pár órát az élet! Oltassák be magukat! Regisztráljanak! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak a többiekre!

– fogalmazott a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

Összefogás: a vírus diktálja a tempót

Az ellenzéki összefogás pártjai (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) csütörtökön közös közleményt adtak ki a Covid 2021 Vizsgálóbizottság legutóbbi üléséről, amelyen meghívott előadóként Gilly Gyula orvost, egészségügyi közgazdászt, illetve Kusper Zsoltot, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét hallgatták meg.

Közös közleményükben a pártok azt írták:

Egyértelmű megerősítést nyert, hogy a mai napig nincs megfelelő tesztelés, kontaktuskutatás, és sokan pont az oltópontokon kialakult tömegben fertőződnek meg, így a kormánynak »köszönhetően« lényegében továbbra is a vírus diktálja a tempót. Ezt a hatalmas terhet láthatóan alig bírja az ország. A beszámolók alátámasztották, hogy az egészségügyi dolgozók, köztük a mentődolgozók sem számíthattak a kormányra az elmúlt hónapokban. Mint ahogy arra sem számíthattak a mentődolgozók, hogy 100 százalékos táppénzt kapjanak koronavírusban való megbetegedésükkor. Teljesen világossá vált, hogy hiba volt a járvány közepén 5500 egészségügyi dolgozót elüldözni a hazai egészségügyi rendszerből, mert ez negatívan érintette az egészségügyi ellátásokat és a kórházi gyógyítást is.

Az ellenzéki összefogás még február közepén jelentette be, hogy megkezdi működését az úgynevezett Covid 2021 Vizsgálóbizottság, amely kiemelten foglalkozik majd a kormány járványügyi, gazdaságvédelmi és vakcinabeszerzésekkel kapcsolatos döntéseivel.

(Borítókép: Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)