Orbán Viktor: Karácsony Gergely éppen igazat mondott, és rögtön elnézést kért

2021.05.20. 14:41

A szokásos csütörtöki Kormányinfó bejelentései – például jövő hét hétfőn lehet utoljára ingyenesen parkolni, megépül a szuperkórház, Magyarország nem közösködik tovább az unióval a vakcinabeszerzésben – mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tett egy figyelemre méltó megjegyzést is. A politikust ugyanis megkérdezték arról, hogy hogyan reagált Orbán Viktor, hogy Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta róla, hogy az egyik különbség köztük, hogy ő magas és vékony, a kormányfő pedig alacsony és kövér

Mivel Orbán mégiscsak egy egész országot vezet, nem valószínű, hogy kétségbeesik, ha a testi vonásait emlegetik, úgyhogy nem volt nehéz arra következtetni, hogy nem különösebben rázta meg a lelkivilágát a főpolgármester kijelentése. Gulyás a következőképpen tolmácsolta a miniszterelnök szavait.

Karácsony éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért

– aztán folytatódott tovább a kérdezz-felelek. Ahhoz képest egyébként, hogy mennyire nem érte el az ingerküszöböt Karácsony Gergely kijelentése, Tállai András nagyjából azonnal reagált a szavaira. Ő egy szarvas és egy zsiráf magasságával hasonlította össze a budapesti főpolgármester testi adottságait. 

Egyébként nemrég jelentették be, hogy Karácsony is indul az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként, a kormányközeli sajtó, újabban például a nyelvtudását vitatja, ezért az Index utánajárt annak, hogy nyelvtudás nélkül lehet-e valaki jó miniszterelnök.