Szijjártó Péter: Globális támadás indult Magyarország ellen

2021.06.27. 08:19

Egy globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben − mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában. Szerinte a pedofiltörvény ellen megfogalmazott vádak nincsenek összefüggésben azzal a jogszabállyal, amelyet a magyar parlament megszavazott. A törvény ugyanis nem diszkriminál senkit – tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a meccseken és az európai uniós csúcson azért került a középpontba a törvény, mert a nemzetközi mainstream összehangoltan támadja a magyar kormányt. Ezt azzal magyarázza Szijjártó Péter, hogy nem fogadják el, hogy a magyar emberek érdekeit képviselő patrióta kormány sikeres. Az ország Európa leggyorsabb gazdasági sikerét produkálta, amit nem képesek elviselni, ezért minden törvénybe belekötnek − véli a miniszter, aki szerint a törvényt támadók közül senki nincs tisztában annak tartalmával.

A holland kormányfő nyilatkozatát, miszerint „térdre kell kényszeríteni Magyarországot”, Szijjártó Péter így kommentálta: nonszensz, amit a hollandok művelnek.

Európa azon részén kicsapja a biztosítékot, ha megvédjük gyerekeinket. A vita arról szól, hogy kinek van joga, hogy a gyerekek szexuális felvilágosítását elvégezze. Ez kizárólagosan a szülő dolga 

− hangsúlyozta a miniszter, aki emlékeztetett, hogy Magyarország többször állt már támadás alatt a törvényei miatt, miközben azok teljesen megfeleltek az uniós jognak.

Szijjártó Péter közösségi oldalán is írt a pedofilellenes törvény európai uniós visszhangjáról. Kiemelte, hogy többen vannak olyanok, akik kiálltak Magyarország mellett. A miniszter tíz politikus álláspontját ismertette, akik a „liberális mainstream gátlástalan fake news hadjárattal” szemben fogalmazták meg véleményüket:

Ugyanakkor voltak/vannak, akik a véleményterror ellenére kiálltak mellettünk, vállalva a megbélyegzést, a hazug támadásokat. Köszönjük a hazánk melletti kiállást, Ti is számíthattok ránk!

A parlamentben a kormánypárti többség – a jobbikos képviselők támogatásával – 157 igen szavazattal, egy nem ellenében tartózkodás nélkül június 15-én fogadta el a törvényt.