Megváltozott az életünk; két vakcina éveken át tartó védelmet nyújt

IMG 7653 (1)
2021.07.03. 19:29
Magyarok millióinak élete változott meg szombattól; portré Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltről. Amerikai kutatók megállapították, hogy a Pfizer-BioNTech és a Moderna által gyártott vakcinák olyan tartós immunreakciót váltanak ki a szervezetben, amely éveken át védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Mivel pénteken elértük az öt és félmillió koronavírus elleni vakcinával beoltottat, ezért aznap este megjelent a Magyar Közlönyben az újabb enyhítésekről szóló rendelet. A rendelkezésben előírtak szombat hajnaltól kezdve életbe is léptek, ezáltal – néhány kivételtől eltekintve – véget ért a kötelező maszkviselés korszaka a beltereken és a tömegközlekedési eszközökön. Bővebben itt!
  • Az Index ezen a héten portrésorozatban mutatja be azokat az ellenzéki politikusokat, akik megmérettetik magukat a 2021. évi előválasztás első fordulójában szeptember 18–26. között. A tét az, ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként a kihívója a Fidesz–KDNP jelöltjének, várhatóan Orbán Viktor kormányfőnek a 2022-es országgyűlési választáson. Sorozatunkban csütörtökön Karácsony Gergely portréját ismertetjük.
  • A választásokon rég nem látott kiélezett küzdelem várható. Bár a különböző politikai oldalakhoz közel álló közvélemény-kutató intézetek eltérő számokat publikálnak arról, hogy melyik tábor a nagyobb, egy azonosság azonban mindegyikben felfedezhető: a kormányoldal és az ellenzéki összefogás fej-fej mellett áll a támogatottságban. Összegyűjtöttünk öt okot, miért nyerhet a Fidesz, és ötöt, miért nem.
  • A Tobi színei című, négy és fél évig forgatott dokumentumfilm 2021. július 1-je óta látható a mozikban. Bár a történet központjában Tobi és a nemváltás áll, a film egy család összetartását mutatja meg. Tuza Éva hatalmas szeretettel, a realitás talaján állva támogatja gyermekét, hangosan feltett kérdései, kételyei és félelmei pedig akaratlanul is rávilágítanak globális problémákra és megoldásokra. Kíváncsiak voltunk rá, mi az, ami nem derült ki a filmből, mit érez egy anya, aki elveszítette kislányát, viszont kapott egy fiút. Interjú itt!
  • A Pfizer-BioNTech és a Moderna által gyártott vakcinák olyan tartós immunreakciót váltanak ki a szervezetben, amely éveken át védelmet nyújt a koronavírus ellen – ezt állapították meg amerikai kutatók. Részletek itt!
  • Egy drogos történet megfilmesítése kiválóan alkalmas a tökéletes hollywoodi klisékre: menny, pokol, feloldozás, de Herendi Gábor nem így rendezte a Toxikomát. Kegyetlen filmet csináltak. A főszereplő, akit Szabó Győzőnek hívnak, tombol heroinnal és heroin nélkül, egy pillanatra sem irigylésre méltó, nemigen szerethető. Szabó Győző szerint pont olyan, mint ő maga volt. Interjú itt!

DÍVÁNY. A római seregek sohasem szórták be sóval Karthágó városát. A Dívány sorozatában ezerszer hallott történetekről és tényként ismert dolgokról rántja le a leplet, melyekről azt hittük, a valóságon alapulnak, pedig többnyire a fantázia szüleményei. Ebben a részben annak jártak utána, hogy a rómaiak valóban felszántották-e és beszórták-e sóval Karthágót, illetve ha nem, akkor miért terjedhetett el ez a legenda. Bővebben itt.

FEMINA. Mérgező kencét árult, és örökké tartó szépséget ígért a szélhámos Madame Rachel: a viktoriánus kori nők imádták krémjeit. Madame Rachel üzletébe özönlöttek a nők méregdrága, örökké tartó szépséget ígérő krémjei miatt. Termékei viszont az egzotikus összetevők helyett toxikus anyagokat tartalmaztak. Története a Feminán olvasható.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.