Brüsszelben készítik a hurkot a magyarok nyakára, menekülnének a lengyelek

IMG 7653
2021.07.14. 20:01 Módosítva: 2021.07.14. 20:01
Az év talán legdurvább napja volt időjárási szempontból: a 40 fok ellenére az ország egyes részein jégeső esett, máshol sáreső. Egyre keményebb Brüsszel is a magyar kormánnyal, miközben a kormány a harmadik oltás beadhatóságáról egyeztetett. Hírösszefoglalónk.

Az Európai Bizottság még szerdán elküldi a figyelmeztető levelet a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás miatt a magyar kormánynak, csütörtökön pedig el is indítja a kötelezettségszegési eljárást – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva az AFP hírügynökség. Részletek itt. 

Várhatóan csütörtökön dönt arról a lengyel alkotmánybíróság, hogy a nemzeti jog elsőbbséget élvezhet-e az uniós jogokkal szemben, s ez akár Lengyelország uniós kilépésének a kezdeményezését is jelentheti. A varsói fejleményekért ide kattintson!

Hamarosan kiderül, kik kaphatnak harmadik oltást. A szerdai kormányülésen foglalkoztak a kérdéssel, az Index megkérdezte Boldogkői Zsolt virológust, hogy mi várható a döntés után. A szakember szerint a gyártók hamarosan ki fogják hozni a harmadik oltásra vonatkozó protokollokat, a nagy kérdés, hogy a magyar döntéshozók megvárják-e ezt.

Több mint ezer beoltott körében vizsgálták meg a koronavírus-ellenanyagszintet a Semmelweis Egyetemen: a szerdán publikált eredmények szerint az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a teszt. A kutatásban olyan személyek vettek részt, akiknek korábban a magánlaborokban nulla ellenanyagszintet mutatott a mintájuk. Az egyetem honlapjára feltöltött eredményekből az derült ki, hogy az esetek 88 százalékában a vakcinák hatásosnak bizonyultak, pozitív eredményt adtak azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre.

Rubik Ernő, a világszerte legismertebb magyar betöltötte hetvenhetedik életévét. A Rubik-kocka feltalálójával exkluzív interjút készítettünk

A jégeső után megjött a sáreső is ma Magyarországra. Mintha nem lenne elég a helyenként 40 fokos, perzselő nyár. Részleteket itt talál.

Már csak 10 nap, és ugyan egyéves csúszással, de most már szinte biztosan elkezdődnek a 2020-as nyári olimpiai játékok küzdelmei Tokióban. A Covid–19 járványhelyzet miatt még a legutóbbi hetekben is sok kritika érte a rendezést, Japán lakosságának többsége elhalasztaná az eseményt. A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív online népesség tagjainak olimpiához való viszonyulásáról.

Femina. A valódi Maugli szívszorító története: Dina Sanichart farkasok nevelték az indiai dzsungelben. Részletek itt. 

DíványMindig jó érzéssel tölt el, ha olyasvalakivel beszélgethetek, aki végletekig megosztott mindennapjaink közepette is kész önálló véleményt megfogalmazni. Szupertanár-sorozatunkban a tavalyi kiírás egyik legjobbjával, Páncél Róberttel, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanárával beszélgettünk a Díványon

port.hu. A lap július 14-én a Bastille elfoglalásával kitört nagy francia forradalomra emlékezik. Az ünnepléshez a szerkesztőség akár azonnal streamelhető francia komédiákat ajánl olvasóinak.

Az én kutyám. Mi a teendő akkor, ha az eb soványabb a kelleténél? Pár módszer betartásával a kutya ismét visszanyerheti súlyát. Az Én Kutyám cikkéből kiderül, melyek ezek.