Kabulban nem csillapodnak a kedélyek; Gyurcsány Ferenc nem bocsát meg

IMG 7653 (1)
2021.08.29. 20:58
Afganisztánban nem csillapodnak a kedélyek, Gyurcsány Ferenc nem bocsát meg, Max Verstappen verseny nélkül nyerte meg a Belga Nagydíjat, az Egyesült Államokat pedig elérte az Ida hurrikán. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írtunk ma az Indexen.
  • 2013 után rendeztek ismét repülőnapot Kecskeméten, és bár a szervezésben akadtak hiányosságok, a bemutatók látványosra sikeredtek. Ott voltunk a helyszínen, tekintse meg legjobb fotóinkból álló képgalériánkat!
  • A Demokratikus Koalíció megtartotta kongresszusát, egyben kampánynyitó nagyrendezvényét. Az eseményen felszólalt Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, Magyarország korábbi miniszterelnöke, illetve Dobrev Klára jelenlegi miniszterelnök-jelölt. Részletek itt!
  • Afganisztánban nem csillapodnak a kedélyek, Joe Biden amerikai elnök további terrortámadásoktól tart. Az Egyesült Államok rakétatámadást indított a kabuli repülőtér következtében, az akcióban egy gyermek meghalt. Bővebben ide kattintva olvashat a mai történésekről.
  • Baden-Württemberg lehet az első szövetségi állam Németországban, amely komoly korlátozásokat helyez kilátásba az oltatlanok számára. Az ügyben jogászok is megszólaltak, többen kritizálták a tervezetet. Az ellenoldal érvelése szerint vannak enyhébb eszközök is a vakcinázatlanok „kirekesztésénél”. Bővebben itt!
  • Megérkezett az Egyesült Államok partjaihoz az Ida hurrikán. Tízezrek hagyták el otthonukat, százezrek maradtak áram nélkül. Amerikában másfél évszázada nem látott vihar sújtott le. Fotókat és videókat itt talál!
  • Villámgyorsan elkészül, környezetbarát és viszonylag olcsó: ez a 3D nyomtatással készült épületek ismérve. Ráadásul nemcsak a gazdag országokban honosodott meg a hétköznapinak nem mondható építkezési módszer. Itt írunk róla részletesebben!
  • Itt a Sunday Brunch második évada! A stúdiónkat elhagytuk, az új környezetben pedig videó is készült. A műsor első vendége Sárközi Ákos, aki más feladatai mellett a 2014 óta Michelin-csillagos Borkonyha séfje. A meghívás apropója, hogy a Michelin-csillagállás szeptember elején különlegesen forró téma lesz, ekkor lát napvilágot ugyanis az új Michelin Guide, és ekkor derül ki, hogy az ország egén tündöklő hat csillagot sikerül-e megtartanunk vagy bővítenünk. Nem stresszmentes ez a várakozás, a pandémia ugyanis jócskán beleronthat a képbe. Hallgassa meg itt!
  • Aranyérmet nyert vasárnap az úszó Illés Fanni 100 méter mellúszásban S4-es kategóriában, és az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián. Bővebben itt!
  • Négyhetes szünet után tért vissza a száguldó cirkusz, a Formula–1-es világbajnokság mezőnye a legutóbbi, augusztus 1-i Magyar Nagydíjat követően a belga Spa-Francorchampsba látogatott. A naptári év 12. versenyén azonban közbeszólt az időjárás, a szakadó eső és a pályán uralkodó irreális körülmények miatt mindössze két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, így a szombati időmérő végeredménye döntött. Összefoglaló a káoszról itt!
  • Napra pontosan harminc éve zárt be a világ legnagyobb nukleáris terepe. A Magyarország területének mintegy ötödének megfelelő szemipalatinszki kísérleti terep még évezredekig lakhatatlan lesz, a nukleáris kísérletek egészségügyi következményei pedig több mint másfél millió ember életét tették tönkre. Bővebben itt!

FEMINA. Herkulesfürdő napjainkban a katasztrófaturisták kedvelt úti célja, pedig a múltban császárok, királyok, főúri méltóságok kedvenc üdülőparadicsoma volt, Ferenc József császár például a kontinens legszebb gyógyfürdőjének nevezte. A helyről és jövőbeli kilátásairól a Femina írt bővebben.

DÍVÁNY. A parasztoknak csak fekete vekni jutott, a mandulatej viszont népszerű volt – így étkeztek a középkorban. A Dívány cikkéből kiderül, hogy mit ettek, mikor és hogyan a középkori emberek.