Újabb alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc

2021.11.01. 17:35
A gyerekek lesznek fókuszban.

Ezúttal budapesti székhellyel hozott létre újabb alapítványt a felcsúti milliárdos vállalkozó, Mészáros Lőrinc – írja a Menedzsment Fórum az Opten-adatbázis alapján.

A Pro Filii Alapítvány október 7-én alakult meg, október 12-től pedig az MKB Bankkal közös székhelyen osztozik. Az alapítvány gyakorlatilag családi irányítás alatt fog állni. A dokumentumok szerint a szervezet képviselői, egyben a kuratórium tagjai

  • Mészáros Lőrinc és két lánya,
  • Mészáros Beatrix
  • és Homlok-Mészáros Ágnes.

A lap szerint az alapítvány fő célja civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára elsősorban elektronikus pályázati rendszeren keresztül olyan közösségi célokat szolgáló, közérdekű vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek, civil kezdeményezések támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők vagy azok egy csoportja, kiemelten a gyermekek egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását, emelik Magyarország szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát.

Ez sorban egyébként már a negyedik alapítványa Mészáros Lőrincnek, aki

  • először 2016-ban hozta létre a Mészáros Alapítványt,
  • majd egy évvel később jegyezték be A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt.
  • Harmadik alapítványát 2019-ben hozta létre Alapítvány a Kárpát-medence Sportjáért néven,
  • most pedig itt az újabb, negyedik alapítvány.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a közelmúltban Mészáros Lőrinc új feleségének, Várkonyi Andreának is saját alapítványa lett. Nemrég jelent meg A legjótékonyabb magyarok című kiadvány, amely szerint Mészáros Lőrinc idén 1,4 milliárd, az elmúlt öt évben több mint ötmilliárd forint adományt fizetett ki jótékony célra a magánvagyonából.