Boldog István nem indul a választáson

D  AS20191210017
2021.12.09. 14:14

A család a legfontosabb! – ezzel a címmel tette közzé videóját Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, amelyben bejelentette, hogy nem indul a 2022-es választáson.

12 év után rá kellett jöjjek arra, hogy nem elég dolgozni a körzet lakosaiért, a nemzetért, a magyar családokért, hanem sokkal több figyelmet kell fordítani az embernek a saját családjára

– ezzel indokolta visszalépését a politikus, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, melyben a Központi Nyomozó Főügyészség többek közt hat év börtönbüntetést és hatmillió hatszázezer forintnyi vagyonelkobzást kért, és amelyben több vádlott-társa már bűnösnek vallotta magát.

Köszönöm a vezetőinknek a bizalmat, de el kellett jussak 55 évesen arra a döntésre, hogy közel 30 év politikai pályafutás után, 12 év országos politikában eltöltött idő után, a családom kérésére, a családomért, végre a saját családomért helyezzem az előtérbe

– mondta, hozzátéve: a pandémia utóbbi két éve mutatta meg, hogy mit vesztett az utóbbi tíz év alatt.

Boldog István azt mondta, hogy a családja már régóta kéri tőle, hogy szálljon ki az országos politikából, és inkább a magánszektorban dolgozzon. Elmondta, hogy továbbra is megvan a támogatása, de 12 év után végül „hagyta magát meggyőzni”. Közölte:

A 2022. évi országgyűlési választásokon nem indulok. Azon fogok dolgozni, hogy a körzetben a Fidesz által kiválasztott jelölt megnyerje a választásokat.

A pletykák szintjén korábban már felmerült, hogy Boldog István vélhetően háttérbe szorulhat, és hogy a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében más jelölt után néznek a korrupciós bűncselekményekkel vádolt politikus helyett.

(Borítókép: Boldog István a Fidesz képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)