új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az igazságügyi miniszter ismertette a kormány álláspontját a jogállamisági döntés ügyében, majd elhagyta a termet.

  • Az Európai Unió Bírósága politikai döntést hozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatt – kezdte Varga Judit. A kormányt nem érte meglepetés, a bíróság is politikai szereplővé lépett elő, az ítélet politikai nyomásgyakorlás. Az igazságügyi miniszter szerint nagy nemzetközi vita zajlik a gyermekvédelmi törvény körül, és hihetetlen támadás zajlik az ország ellen. A magyar kormány úgy döntött, hogy a kérdést elviszi a népszavazásig, Varga Judit a migrációs vitához hasonlította ezt az ügyet.

    Varga Judit hangsúlyozta: ma már látjuk, hogy a migrációs vitában a magyar megoldás bizonyult hosszú távon jónak, most pedig úgy gondolják, hogy a gyermekeket meg kell védeni a szexuális propagandától.

    A gyermekvédelmi törvény a probléma, nem a jogállamiság

    – szögezte le a miniszter.

  • Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Unió Bírósága (EUB) szerdán hirdetett ítéletet, elutasítva Magyarország és Lengyelország keresetét a jogállamisági perben. Továbbá kötelezik a két tagállamot a rájuk eső perköltségek megfizetésére. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter is jelen lesz a Kormányinfón.

  • Miután megjelent az Európai Unió Bíróságának ítélete jogállamiságügyben, szinte rögtön érkezett a meghívó: 12:30-tól Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Varga Judit igazságügyitárca-vezető. Percről percre közvetítjük a kormányzati tájékoztatót.