18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meg akarták erőszakolni a Jobbik alelnökének párját egy pártrendezvényen

D NOE20210412007
2022.05.05. 14:02
Szilágyi György megerősítette az Indexnek a történteket. Mint elmondta, azért fordultak a hatóságokhoz, mert az elnökség sokáig nem foglalkozott az üggyel. A Jobbik ezt tagadja, a párt közleménye szerint azonnal vizsgálatot indítottak, és politikai támadásról van szó.

Egy Jobbikon belüli nemierőszak-ügyről számolt be csütörtök reggel a Bors, majd a kormányközeli média több lapja, köztük a Magyar Nemzet. A lapok arról írtak, hogy decemberben erőszakos nemi közösülés kísérlete történt egy vidéki jobbikos rendezvényen, ahová a párt vezető tisztségviselői, politikusai kaptak meghívást.

A Bors úgy tudja, a rendezvényen ott volt Jakab Péter, a párt elnöke is. Az áldozat párja, Szilágyi György, a Jobbik alelnöke – egészen most májusig országgyűlési képviselője – azonban nem kapott meghívót az eseményre.

A megjelent cikkek szerint jobbikos politikusok az áldozatot felcsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes levetkőzött, és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta a fiatal nőt megerőszakolni, csupasz nemi szervét az áldozat testéhez szorítva.

Az erőszakos közösülés végül nem történt meg a nő lélekjelenlétének köszönhetően. Ettől függetlenül a bántalmazás szakirodalmának ismeretében az erőszakos közösülés kísérlete minden bizonnyal komoly traumát okozhatott az áldozatnak.

Az erőszakot elszenvedője végül beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, ám látványosan nem haladt az ügy. Az áldozat, látva, hogy nem történik érdemi kivizsgálás, hivatalos feljelentést tett az ügyben, amelyben már zajlik is a nyomozás.

Az áldozat a történtek után elmenekült a helyszínről, miközben azonnal hívta élettársát, Szilágyi Györgyöt.

Szilágyi György megerősítette

Az Index csütörtök kora délután érte utol telefonon Szilágyi Györgyöt, aki megerősítette az Indexnek, hogy a nemi erőszak kísérletének bűncselekménye valóban megtörtént, ahogy a feljelentésre is sor került.

A politikus azt is megerősítette, hogy sokáig bíztak abban, az elnökség kezeli az ügyet, ez viszont nem történt meg. Ezt követően fordult az áldozat az etikai bizottsághoz és a hatóságokhoz.

Megszólalt a Jobbik és Jakab Péter

A Jobbik lapunknak elküldött csütörtöki közleményében azt írta, hogy „aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik”. A közleményben azt is megjegyezték, hogy szerintük az ügyet direkt a jobbikos tisztújítás időszakára időzítették.

A Jobbik azt is megígérte, hogy pert indít a fideszes lapokkal szemben.

A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük

– írják, vagyis maga a párt sem tagadja a nemi erőszak kísérletének tényét, pusztán csak azt, hogy az etikai és fegyelmi bizottság ne kezdte volna időben vizsgálni az ügyet.

Maga Jakab Péter, a Jobbik elnöke is megnyilvánult csütörtök délelőtt hivatalos oldalán: a politikus szintén arra emlékeztetett, hogy szombaton tartják a Jobbik tisztújító kongresszusát.

Ma meg is érkezett a fideszes nehéztüzérség, hátha... Soha ne higgy a Fidesz-médiának. Hazudnak! A jogi lépéseket természetesen most is megteszem

írja Jakab Péter, akinek egyik szombati kihívója Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság volt elnöke lesz.

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható áldozatsegítő vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a Telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.

(Borítókép: Szilágyi György 2021. április 12-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)